Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Jídlo a pitíZe života

Lidl pro lepší budoucnost. Školám daruje 800 tisíc na výstavbu jedlých zahrad

Třetí ročník grantové výzvy na výstavbu jedlých školních zahrad má své vítěze. Letos si finanční podporu v celkové hodnotě 800 000 Kč rozdělí osm škol napříč Českou republikou. Cílem projektu společnosti Lidl ve spolupráci s programem Skutečně zdravá škola je podpořit pozitivní vztah dětí k přírodě a vést je ke zdravému stravování. V rámci dosavadní spolupráce vzniklo již dvanáct jedlých školních zahrad.

Obchodní řetězec Lidl ve spolupráci s programem Skutečně zdravá škola důkladně zhodnotil a vybral osm škol a školek, které získaly grant na vybudování jedlých školních zahrad. Do třetího ročníku grantové výzvy se přihlásila celkem dvacítka vzdělávacích institucí, osmi z nich bude nyní přidělena finanční podpora ve výši 100 000 Kč na vybudování jedlé školní zahrady. Cílem projektu je nejen vést děti ke zdravému stravování, naučit je respektovat a vytvořit si pozitivní vztah k přírodě, ale rovněž přináší inovativní přístupy ke vzdělávání. Projekt zlepšuje kvalitu školního stravování a rovněž obohacuje vzdělávací programy škol o prvky, které podporují zdravý životní styl a environmentální výchovu. „Jsme hrdí na to, že jsme součástí projektu Jedlá školní zahrada. Společně se Skutečně zdravou školou se snažíme posunout hranice vzdělávání a podpořit zdravé stravování u dětí,“ uvedla mluvčí společnosti Lidl Eliška Froschová Stehlíková.

Zatímco v předchozích dvou ročnících bylo v rámci výzvy každý rok podpořeno šest vzdělávacích institucí, letos dostalo finanční podporu v hodnotě 100.000 Kč osm škol a školek. „Jsme velice rádi, že projekt našel tak silného partnera, jako je společnost Lidl. V letošním ročníku grantové výzvy dokonce navýšila prostředky, takže jsme mohli uspokojit osm projektů. Všechny žádosti byly vysoce kvalitní, což poukazuje na to, že vzdělávání na školních zahradách je stále aktuální a důležité téma,“ uvedl Tom Václavík, ředitel programu Skutečně zdravá škola.

Vítězi letošní grantové výzvy jsou:

Školy využijí finanční podporu k různorodým projektům. Některé si například založí či naopak rozšíří svou zeleninovou nebo bylinkovou zahradu a další vytvoří venkovní interaktivní učebny. Přírodní prostředí podporuje rozvoj mnoha dovedností a schopností u dětí, a to včetně motoriky, kreativity, a dokonce i sebevědomí. „Jsme nadšení, že jsme letos mohli podpořit osm škol finanční částkou 100.000 Kč. Věříme, že tyto investice nejen zlepší životy dětí, ale také posílí vazby mezi školou a okolím. Je pro nás inspirací vidět, jak se školy angažují a inovují ve prospěch svých žáků. Těšíme se, že můžeme být jejich partnerem na této cestě a přispět k vytváření lepšího vzdělávacího prostředí,“ dodala mluvčí společnosti Lidl Eliška Froschová Stehlíková.

Za minulé dva ročníky získalo finanční podporu v dosavadní hodnotě 1 200 000 Kč dvanáct vzdělávacích zařízení. Díky finanční podpoře například MŠ Kamarád v Novém Veselí nakoupila nářadí pro společnou práci dětí, rodičů a prarodičů,  do výstavby vyvýšených záhonů a lískového teepee se pak mohla pustit MŠ Řestoky u Chrudimi.

Zdroj a foto: Lidl

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *