Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Zábava

Více než 100 tisíc návštěvníků si v Národním muzeu nenechalo ujít unikátní výstavu Baroko v Bavorsku a v Čechách

Právě dnes, kdy Historickou budovu opouští poslední exponáty, se Národní muzeum rozloučilo s velmi úspěšným výstavním projektem Baroko v Bavorsku a v Čechách. Unikátní skvosty z období 100 let 17. a 18. století si v době od 8. prosince do 8. května přišlo prohlédnout 103 295 návštěvníků, včetně žáků a studentů v rámci školních programů. I do budoucna chystá Národní muzeum velké výstavní projekty mezinárodního významu.

Největší výstava loňského roku a jedna z největších v Národním muzeu vůbec nabídla návštěvníkům Historické budovy mnohdy nikdy nevystavené nejvzácnější umělecké skvosty baroka české a bavorské provenience. Navázala na výstavu v německém Řezně, přinesla však navíc barokní poklady ze sbírek Národního muzea i od českých a zahraničních zapůjčitelů. K vidění bylo celkem 218 originálních sbírkových předmětů. Národní muzeum děkuje všem partnerům a zapůjčitelům, kteří se na uvedení Česko-bavorské zemské výstavy podíleli, zejména pak Domu bavorských dějin v německém Řezně.

Na výjimečné a zajímavé výstavy se mohou návštěvníci těšit i v budoucnu. Národní muzeum si dalo za cíl přinášet do České republiky velké mezinárodní projekty a prezentovat výjimečná výstavní témata z celého světa. Už nyní připravují odborníci z Národního muzea řadu jedinečných mezinárodních výstav. Až z Mongolska zamíří do Prahy v roce 2025 sbírkové předměty, které představí proslulého panovníka a dobyvatele Čingischána. Ve druhé polovině příštího roku pak budou moci návštěvníci Národního muzea obdivovat světově významné exponáty na výstavě 100 předmětů, 100 příběhů ze sbírek Národního palácového muzea na Taiwanu. V dalších letech bude následovat výstava se středověkou přemyslovskou tematikou a Národní muzeum také uvede výstavní projekt Tajemství dinosaurů ve spolupráci s Paleontologickým ústavem Mongolské akademie věd či velkolepý mezinárodní výstavní projekt Marie Terezie.

Zdroj a foto: www.nm.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *