Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Zábava

Léto v Krkonoších s unikátní prosklenou vyhlídkou

Unikátní prosklená vyhlídka je největší novinkou pro letošní letní sezónu v Krkonoších. Poslední červnový týden byla na vyhlídkové věži Stezky korunami stromů Krkonoše instalována ojedinělá skleněná vyhlídka, z níž si návštěvníci mohou prohlédnout okolní přírodu z výšky 43 metrů přímo pod svýma nohama. Stezka korunami stromů nabídne v průběhu letních měsíců rovněž bohatý kulturní a doprovodný program.

Instalace skleněné vyhlídky proběhla v závěru června. „Jen všechna instalovaná skla váží přes šest set kilogramů a celková hmotnost skywalku je přes jednu tunu. Byla to pro nás výzva, protože jsme první stezkou z naší skupiny, kde jsme takovou vyhlídku realizovali. Práce jsme měli rozdělené do dvou etap a celkem do čtyř dnů. Pracovali jsme za provozu a musím říci, že vše dopadlo na výbornou,“ říká Zdeněk Pop, šéf marketingu Stezky korunami stromů Krkonoše, a dodává: „Za hezkého počasí tak budou mít lidé z nejvyššího místa naší vyhlídky výhled nejen směrem na Trutnov a Hradec Králové, ale především přímo pod svýma nohama uvidí to, proč k nám chodí, tedy stromy a okolní přírodu. Věříme, že si tento zážitek, který vyžaduje i trochu odvahy, užijí a že to pro ně bude zase jiný a nezapomenutelný pohled na krkonošskou přírodu. Na jedné straně, tedy v jeskyni pod vyhlídkou si mohou prohlédnout, jak vypadá les pod zemí, na druhé, na samotném vrcholu pak ze skleněné vyhlídky les samotný.“

Ojedinělá vyhlídka je dárkem k 7. narozeninám stezky, která byla otevřena 2. července 2017 a během prvního roku se stala jednou z nejnavštěvovanějších atrakcí severních a východních Čech. „Pro nás jako správce parku jsou tyto stezky určitě přínosem, protože lidé se v nich dozvídají, nejen, jak co v přírodě funguje, ale díky tomu získávají i povědomí o tom, jak se k chráněné přírodě chovat. Pro nás je to příležitost s nimi mluvit a vést je k odpovědnému chování v národním parku KRNAP. Dalším aspektem je to, že snižují počet návštěvníků v klidových územích na ohrožených a zranitelných hřebenech,“ popisuje Michal Skalka, Správa KRNAP, a autor naučné části Stezky korunami stromů.

Prosklená vyhlídka je umístěna na věži ve tvaru hořce, a to na její horní hraně ve výšce 43 metrů. Celá konstrukce sestává ze čtyř pochozích skel o váze 464 kg, které jsou zasazeny do rámu o váze 200 kg. Bezpečí návštěvníků pak zajišťuje prosklené zábradlí o celkové váze 492 kg.

Technické parametry SkyWalk SKS Krkonoše
Váha
rám pro pochozí sklo         200 kg
rám pro zábradlí                 300 kg
pochozí sklo                       464 kg
sklo zábradlí                       192 kg

Rozměry
délka                                   320 mm
šířka                                    130 mm
výška zábradlí                     120 mm

Na letní prázdniny je pro návštěvníky stezky připraven doprovodný program prakticky na každý den. Vše odstartuje oslava 7. narozeniny stezky v neděli 7. 7. 2024. Třetí červencový víkend pak bude zasvěcen kaskadérům, kteří se podíleli na natáčení filmových hitů jako jsou Titanic nebo Zachraňte vojína Ryana. V průběhu července i srpna si budou moci návštěvníci vyzkoušet nejrůznější historická řemesla obdivovat umění mistrů slackline, poznat život dravců, vyzkoušet si parcour či jógu nebo zažít stmívání nad Krkonošemi.

V blízkém okolí mohou návštěvníci hor vyjet na hřebeny letními lanovkami SkiResortu, užít si dobrodružství na bobové dráze nebo v lanovém centru Monkey park v Peci pod Sněžkou. Celá lokalita mezi Janskými Lázněmi a Pecí pod Sněžkou nabízí na léto bohatý program a řadu atrakcí pro rodiny s dětmi a je jednoznačně jednou z nejatraktivnějších lokalit pro letošní letní dovolenou.

Zdroj a foto: Stezka korunami stromů Krkonoše

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *