Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Zábava

Vladimír Mišík vydá na podzim nové album 

Vladimír Mišík se v říjnu letošního roku vrátí s novým albem „Vteřiny, měsíce a roky“. Album je třetí Mišíkovou spoluprací s producentem Petrem Ostrouchovem a navazuje tak na předchozí oceňované tituly „Jednou tě potkám“ (2019) a „Noční obraz“ (2021).

Po vydání Nočního obrazu jsem byl v takovém útlumu. Bylo po covidu, přestal jsem koncertovat… Ale Petr mě probral tím, že mi poslal několik demonahrávek nových písniček, a tím jsem se dostal do takového činorodějšího způsobu existování a začali jsme zase pracovat,“ říká Vladimír Mišík. „Vláďa se mi při každé vhodné příležitosti zmínil, že má nějaké nové texty a významně na mě při tom pomrkával. Spolupráce s ním je vždycky radostná, a tak jsem si je od něj vyžádal, vyhledal ještě pár básní, přizval do party Michaela Žantovského, jehož texty jsem vždycky měl moc rád, a kterého jsem tak trochu vytáhl z textařského důchodu, a začali jsme připravovat nové písničky,“ dodává Petr Ostrouchov. „Bohužel, artróza levé ruky mi nedovoluje hrát na kytaru, neumáčknu struny, takže skládat moc nemůžu, ale o to se postaral Petr, který texty včetně těch mých zhudebnil,“ doplňuje ho Mišík.

Album obsahuje patnáct nových písní s texty Vladimíra Mišíka a Michaela Žantovského, po jedné básni bylo vybráno ze sbírek Josefa Kainara, Jana Skácela, Jiřího Dědečka a Františka Gellnera a jeden text Mišíkovi „na tělo“ napsal Tomáš Belko, Ostrouchovův někdejší souputník z kapely Sto zvířat.

Ve studiu se sešla desetičlenná kapela, jejímž jádrem je – stejně jako na předchozích albech –kvarteto „ Blue Shadows“, tedy kytaristé Josef Štěpánek a Petr Ostrouchov, baskytarista Matěj Belko a bubeník Martin Novák, dále pak klavírista Jan Steinsdörfer a v USA žijící hráč na Hammondovy varhany Ondřej Pivec (oba se podíleli již na albu „Noční obraz“), kytarista Lukáš Martinek, kontrabasista Tomáš Liška a dva vzácní zahraniční hosté, jejichž otisk lze nalézt v mnoha projektech slavných kolegů (Sting, Rolling Stones, Elton John, Depeche Mode, Crosby, Stills and Nash, James Taylor, David Gilmour, R.E.M., Björk, Stevie Wonder a řada dalších) – americký perkusista kubánského původu Michito Sanchez a britský hráč na pedálovou steel kytaru B. J. Cole.

Nahrávali jsme jako za starých časů – všichni najednou, celkem rychle a intuitivně. Za takovouhle koncentraci skvělých hráčů s výbornými nápady a citem pro celek jsem opravdu vděčný. Co jsme nahráli, už tak zůstalo, dodatečně se přitáčely jen zpěvy a do dvou písní dechová sekce,“ říká producent Ostrouchov. „Pokud vím, pracuje takhle třeba Bob Dylan,“ doplňuje ho Mišík. Doprovodné vokály na album natočil mimo jiné Mišíkův syn Adam.

Album vzniklo od března do června 2024 v nouzovském studiu Sono Records za účasti mistrů zvuku Milana Cimfeho, Pavla Karlíka a Adama Karlíka. Na CD, 2-LP a digitálně jej dne 4. října 2024 vydá vydavatelství Animal Music; s měsíčním předstihem předznamená vydání alba singl s videoklipem. Na obalu alba pracují Karel Haloun a Aleš Najbrt.

Foto: © Zuzana Bönisch, 2024

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *