Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Ze života

Svatební sezóna vrcholí! Buďte originální: věnujte novomanželům fotku jejich očí

Lámete si hlavu nad tím, čím letos obdarovat novomanžele? Peníze jsou sice praktické, ale postrádají originalitu a osobní nádech. Co takhle darovat jim něco opravdu nezapomenutelného? Fotografování lidských očí je neobyčejný způsob, jak zachytit jedinečnost každého jednotlivce. Jakub Štěpán se specializuje na makrofotografii lidské duhovky a nabízí tuto unikátní službu nejen pro novomanžele, ale také pro rodiny s dětmi, přátele či jednotlivce.

Pro mě začíná hlavní svatební sezóna od května do konce září,“ říká Jakub Štěpán. Fotografování lidské duhovky se v posledních letech stalo velmi populárním. Jednotlivci, páry i celé rodiny si nechávají fotit své oči, aby mohli obdivovat detaily, které běžně nejsou viditelné. Jakub se tomuto typu fotografování jako jediný v České republice věnuje již od roku 2015, kdy zahájil svůj projekt HUMAN EYE.

Na počátku byla zvědavost…
„Začal jsem s tímto projektem z čiré zvědavosti a nadšení,“ vzpomíná Štěpán. „Nečekal jsem, že to bude mít takový úspěch. Teď mám radost z každého nového snímku, protože každý je originál,“ říká fotograf, který má ve svém portfoliu již několik tisícovek vyfocených očí.

Jakub fotí oči za denního světla ve venkovním prostředí a výsledné fotografie jsou zpracovány do několika dnů. Kromě digitálních snímků nabízí také možnost tisku a zarámování, což z této služby činí zajímavý svatební dárek, originální doplněk svatební výzdoby nebo dárek k významnému životnímu výročí.

Kompletní výsledek už do jednoho týdne
„Ze všeho nejvíc fotím oči párům. Potkáme se na smluveném místě venku na denním světle a během 15 minut obvykle máme nafoceno,“ říká o své službě mladý umělec a dodává: „Více práce mě pak čeká s postprocesem doma. Na rozdíl od zahraničních stánků, kde se tato služba také nabízí, neumím udělat takové fotografie na počkání, avšak troufám si tvrdit, že výsledek je o to kvalitnější.“

Každý obraz je úplný originál, protože veškeré grafické práce jsou ručně prováděné, žádné dosazování do jednotné šablony. Výsledek klienti obvykle obdrží do jednoho týdne od focení.

Fotografie očí i pro domácí mazlíčky
„Kromě párů mají o focení očí zájem i jednotlivci, a to z nejrůznějších důvodů. Někteří jsou jen zvědaví, jak jejich oko vypadá, jiní jej využijí i pro irisdiagnostické vyšetření,“ říká Jakub. Irisdiagnostika, také označovaná jako iridologie, je alternativní lékařská disciplína, která na základě detailního obrazu duhovky slibuje diagnózu zdravotního stavu jedince. Občas Jakubovi přistane i požadavek na vyfocení očí domácích mazlíčků. „Fotil jsem oči psů, koček i koní – obvykle to vyjde velmi dobře, ale zejména u neposedných pejsků je třeba více trpělivosti,“ směje se fotograf.

Poukaz jako svatební dar
Fotografie, které Jakub vytváří, jsou ve vysokém rozlišení a fotoobrazy mohou být tak velké, jak jen si zákazník přeje. Zájemci mohou zakoupit dárkový poukaz, ten se nejlépe hodí například jako svatební dar. „Dárkové vouchery na focení očí jsou oblíbenou možností, co dát vašim milovaným. Jejich velkou výhodou je, že termín samotného focení můžete domluvit společně a přitom nepřijít o překvapení při darování,“ uzavírá fotograf.

Objevte v očích svých blízkých skrytou krásu. Překvapte je opravdu osobním dárkem. Darujte novomanželům originální, osobní a nezapomenutelný zážitek – focení očí. Dárkové poukazy zakoupíte na webu Jakuba Štěpána.

O Jakubovi Štěpánovi
Jakub Štěpán je český fotograf, který se specializuje na svatební, portrétní a makrofotografii lidských očí. Svoji kariéru nastartoval v roce 2015, kdy spustil projekt HUMAN EYE, který se zaměřuje na detailní snímky lidské duhovky. Kromě focení očí se věnuje i fotografování svateb, rodinných portrétů a glamour fotografii a poslední době vytvořil i originální ženské akty fotografované z dronu.

Foto: archiv J. Štěpána

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *