Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

DětiZábava

Objevte tajemství vesmíru se stavebnicemi LEGO® – 10 věcí, které se vaše děti dozví o vesmíru za Půlhodinu pro rodinu

Vesmír je fascinující místo plné tajemství a záhad, které zaujme nejen děti, ale i dospělé. Proto se společnost LEGO zaměřuje také na popularizaci vědy a vesmíru. S týmem odborníků připravila poutavou edukativní brožuru a představila nové vesmírné stavebnice LEGO®, které inspirují mladé astronauty k dalšímu poznávání vesmíru. V polovině měsíce srpna uskuteční již druhý let speciální rakety plné minifigurek LEGO® na hranici vesmíru, ve které může každý fanoušek stavebnic LEGO vyhrát místo pro svoji originální minifigurku!

Rodina je náš vesmír, ale najít si na ni alespoň trochu kvalitního času není vždy jednoduché – shoduje se na tom 79 % rodičů, pro které není hraní s dětmi vždy prioritou. Avšak 96 % dotázaných českých dětí tvrdí, že hra je důležitá pro jejich pohodu. Iniciativa Půlhodinu pro rodinu ve své další části přináší českým rodinám zábavné putování vesmírem prostřednictvím nových stavebnic LEGO. Během půlhodiny s kostkami LEGO se tak děti i rodiče dozví deset zajímavých vesmírných faktů a zákonitostí přirozeně, pomocí hry.

„Iniciativu Půlhodinu pro rodinu v letošním roce uvedla společnost LEGO v České republice a na Slovensku. Naším cílem je inspirovat rodiny, aby trávily více času hraním a aby se společná hra stala jejich hlavní prioritou. Zároveň jim chceme pomoci překonat bariéry, které jim brání ve společném trávení času s dětmi, a propojit tak rodiny prostřednictvím zábavy a učení. Vesmír je plný tajemství a objevů, a my věříme, že společný čas strávený se stavebnicemi LEGO je zábavnou a inspirativní cestou k objevování kosmických prostorů,“ přiblížila iniciativu ve spojení s vesmírným projektem Iva Ambrožová, ředitelka marketingu společnosti LEGO v ČR a SR.

Poznejte zákonitosti vesmíru za Půlhodinu pro rodinu se stavebnicemi LEGO®
Ve spolupráci s vesmírným inženýrem Janem Lukačevičem připravila společnost LEGO unikátní edukativní příručku, která má za cíl přiblížit mladým objevitelům zákonitosti vesmíru. Obsahem brožury jsou tipy, jak rodina s dětmi může během společné půlhodiny poznávat vesmír prostřednictvím stavebnic LEGO. Děti mohou získané znalosti využít jak ve škole, tak za pár let možná i v praxi, kdy bude pravděpodobnost cest do vesmíru mnohonásobně vyšší. Brožura pro mladé objevitele a jejich rodiče k dispozici ke stažení na webu www.legosoutez.cz.

Vesmír je plný pozoruhodných tajemství. Během půlhodiny si děti mohou rozšířit obzory a své vědomosti o těchto tématech:

  1. Rozpoznávání souhvězdí – Lidé od pradávna pozorují noční oblohu plnou hvězd. Dnes můžeme se stavebnicí LEGO® Karavan na pozorování hvězd vzdělávat děti o souhvězdích, která jsou viditelná nejen v našich zeměpisných šířkách.
  2. Vše obíhá, vše je v pohybu – Měsíc obíhá Zemi a Země zase Slunce v heliocentrickém systému, který objevil Mikuláš Koperník. Stavebnice LEGO Planeta Země a Měsíc na oběžné dráze přibližuje tento systém a umožňuje zkoumat i další pohyby ve vesmíru.
  3. Jak raketoplánem uniknout z pozemské říše – Raketoplán byl technologickým zázrakem, který umožňuje cestování do vesmíru a přepravu těžkých nákladů. Se stavebnicí LEGO Raketoplán můžete zažít dobrodružné cestování za hranice atmosféry a zpět na Zemi.
  4. Jak se žije na vesmírné stanici – Mezinárodní vesmírná stanice (ISS) je, stejně jako stavebnice LEGO Modulární vesmírná stanice, složena z modulů, které mají různé funkce. Stanice slouží jako výzkumná laboratoř, jídelna, posilovna a ložnice pro astronauty z celého světa.
  5. Co si obléct do vzduchoprázdna – Vesmírný prostor je nehostinný, bez vzduchu a vystavený škodlivému záření. Kosmický oblek, jako má astronaut ve stavebnici LEGO Astronaut, umožňuje astronautům bezpečný pohyb mimo kosmickou loď a také pracovat ve vesmíru až 8 hodin v kuse.
  6. Jak se letá k novým světům – Cesty ke vzdáleným hvězdám jsou zatím pouze v našich představách. Proxima Centauri, naše nejbližší sousedka, je od nás vzdálena 4,2 světelného roku, což by soudobá sonda Voyager letěla 80 000 let. I přesto věříme, že se stavebnicí LEGO Mezihvězdná vesmírná loď může podobná cesta být realizovatelná prozatím aspoň v nekonečné dětské mysli.
  7. Kde žijí jenom roboti – Mars je jediná planeta obývaná roboty, kteří zkoumají jeho povrch. S dětmi můžeme tento svět prozkoumat s pomocí stavebnic LEGO Vesmírný konstrukční robot a Průzkumné vozítko s posádkou na Marsu.
  8. Jak se hledá mimozemský život – Kde je voda, může být i život, což naznačuje možnost existence života na Marsu nebo pod ledovými povrchy měsíců Jupitera. Stavebnice LEGO Průzkumné vesmírné vozidlo otevírá možnost prozkoumat tato tajemná místa a představit si, jaký by tam mohl být mimozemský život
  9. Jak je těžké vrátit se z Marsu – Cesta na Mars by trvala 9 měsíců, ale návrat by byl obtížnější kvůli vyšší gravitaci než na Měsíci. Pro cestu domů budou astronauti potřebovat silnou raketu, aby vyšší gravitaci překonali. Třeba takovou jako je ve stavebnici LEGO Vesmírná základna se startovací rampou.
  10. Jak je důležité nepřestávat snít – Vesmír je nekonečným zdrojem fantazie a stavebnice LEGO pomáhají tuto kreativitu rozvíjet. Při společném hraní můžete objevovat nové světy a dobrodružství bez nutnosti dlouhých letů ve vesmíru.

Inspirujte se tipy z vesmírné edukativní brožury LEGO®, stačí i 30 minut denně. Taková Půlhodina s rodinou může být skvělým způsobem, jak objevovat kosmické prostory a tvořit si jak vlastní vesmírné příběhy, tak společné zážitky s vašimi nejbližšími.

Společnost LEGO otevírá dveře do vesmíru: Vyhraj místo v raketě
Většina dětí někdy ve svých představách snila o nezapomenutelné cestě do vesmíru. Společnost LEGO se malým stavitelům rozhodla ukázat, že se nemusí jednat jen o nesplnitelné přání, ale naopak v budoucích letech také o realitu. Cestu do vesmíru chce dětem přiblížit prostřednictvím letu speciální sondy do stratosféry, jejíž součástí je i 321 minifigurek LEGO.

„Snažíme se dětem přiblížit téma vesmíru i v praxi, a proto jsme se rozhodli již podruhé vyslat na hranici vesmíru unikátní raketu s minifigurkami LEGO. V letošním roce bude navíc každá figurka speciální a unikátní, protože si ji navrhnou samy děti. Tento projekt má mimo jiné za cíl dětem ukázat, že jejich sny mohou být bez hranic. Inspirujeme malé stavitele a stavitelky k realizaci jejich snů, ať už jsou jakékoliv,“ dodala k iniciativě a projektu Iva Ambrožová, ředitelka marketingu společnosti LEGO v ČR a SR.

Své místo pro minifigurku ve speciální raketě LEGO, která už v polovině srpna poletí na hranici vesmíru, může vyhrát každý fanoušek a prostřednictvím minifigurky LEGO se podívat do kosmu. Stačí zakoupit libovolnou stavebnici LEGO, zaregistrovat svůj nákup na www.legosoutez.cz a vytvořit si originální minifigurku, která bude vyslána do vesmíru. Společnost LEGO vylosuje 321 fanoušky originálně sestavených minifigurek které vyhrají své místo v raketě. Každý den se navíc hraje o 5 vesmírných stavebnic LEGO. Soutěž probíhá od 1. května do 31. července.

PRODUKTOVÝ TIP / PŘEHLED
Fanoušci kostek LEGO mohou prozkoumat vesmír prostřednictvím speciálních vesmírných stavebnic LEGO a vhodnou pomůckou může být také edukativní příručka, jejíž autorem je vesmírný inženýr Jan Lukačevič. Brožura obsahuje tipy, jak prostřednictvím stavebnic LEGO poznat zákonitosti vesmíru a jeho tajemství.

LEGO® Creator 3 v 1 Astronaut (31152)
Se stavebnicí LEGO® Creator 3 v 1 Astronaut si mohou malí stavitelé od 9 let poskládat hned 3 různé modely: pohyblivého astronauta, futuristického vesmírného psa s pohyblivýma nohama a ocasem nebo vesmírný tryskáč Viper se sedadlem pro minifigurku LEGO. Astronaut má odnímatelný batoh s tryskovým pohonem a pohyblivé nohy, chodidla, paže a prsty.

Zdroj a foto: Lego

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *