Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Zábava

Britský producent Neil Anderson vrátí Prahu na přelom 60. a 70. let

Hudební nadšenec a hybatel britského vydavatelství Original Gravity Records vystoupí v české premiéře již v úterý 16. července v pražské Malostranské Besedě. „Vždy usiluji o autentičnost. Mým hlavním cílem je, aby konečný výsledek obstál vedle skladby stejného žánru z původního období,“ říká Neil Anderson o své produkci. 

 Na pražský koncert se prodává vstupné jen za symbolických 150 korun v předprodeji. Jde totiž spíš o happening, který vznikl spontánně a podle hesla „udělej si sám“. Anderson na své značce Original Gravity natáčí drtivou většinu nástrojů i hudby a vydává ji ve vlastní režii pod různými jmény. Na kontě má tak vyšší desítky písní v žánrech jako je soul, mod beat, reggae, ska, rokenrol, funk či latino. Teď se rozhodl dát dohromady kapelu, která by mu pomohla představit jeho tvorbu i naživo. Vhodné muzikanty našel v shodou okolností v Praze.

„Když jsme s klukama měli první přípravnou zkoušku v dubnu 2024, byl jsem docela ohromen úrovní muzikantství a jejich profesionalitou, ale ještě víc jejich energií a nadšením. Jsem si jistý, že to bude stát za to,“ popisuje Neil Anderson svou českou kapelu, kterou tvoří hudebníci se zkušenostmi z Hentai Corporation, Madhouse Express, Dog Eat Dog, The Chancers, All Mad Here a řady dalších kapel. Slovo dalo slovo a vzniknul nápad uspořádat v Praze i první koncert, ze kterého se bude pořizovat obrazový i zvukový záznam.

„Téměř všechny moje aliasy za sebou mají nějaký vnitřní příběh. Na koncertě, který plánujeme v Praze, se teď řada z nich potká a spojí,“ vysvětluje Neil Anderson, který své písně v různých stylech vydává pod nejrůznějšími jmény jako Melvin Craig, Nestor Alvarez, Curtis Baker & The Bravehearts nebo The Labrats. Všechny tyto přezdívky a styly, které hraje, přitom spojuje touha po autenticitě.

Všechny vychází primárně na sedmipalcových deskách, ve streamingových servisech je nenajdete. A mají zvuk jako ze 60. let. „Pokud DJ zahraje R&B skladbu z roku 1964 a pak jednu z mých produkcí a v celkovém zvuku není slyšet žádný zjevný rozdíl, jsem velmi spokojený,“ shrnuje Neil Anderson svůj přístup, ke kterému patří i velká úcta k nedokonalostem.  „V té době ve studiích platilo, že „čas jsou peníze“ a pokud všechno ostatní na záznamu bylo dobré (nebo docela dobré), ale někdo udělal malou chybu, prostě se šlo dál. Tohle se snažím mít na paměti, když pracuji,“ popisuje svůj přístup.

Právě pro autenticitu se sedmipalcové vinyly s podpisem Original Gravity Records staly v posledních letech hitem mezi stylovými soundsystemy i tanečníky. A Anderson platí v rámci žánru za vyhledávané jméno.

„Přivést Neila Andersona do Prahy je pro nás skutečnou poctou. Jeho hudba má schopnost oslovit široké publikum a věříme, že tento koncert bude jedním z vrcholů letošní hudební sezóny,“ říká Robin Marhold z žižkovského obchodu Second Shot, který se zaměřuje na subkultury a oblečení 60. let. Sám netradiční pražský večírek v Malostranské Besedě doplní jako jeden z dýdžejů. Za gramofony nebude chybět ani Mr. Cat, pořadatel již tradiční akce Prague Allnighters zaměřené na northern soulovou hudbu.

Detaily akce:

https://www.ticketstream.cz/akce/neil-anderson-original-grallstars-https://www.ticketstream.cz/akce/neil-anderson-original-gravity-allstars-176767

Zdroj a foto: https://www.originalgravity.co.uk

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *