Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Móda

Octo Finissimo Ultra COSC – nový světový rekord a certifikace chronometru COSC

Model Octo Finissimo Ultra COSC nastavuje novou laťku ve světě prémiové mechanické hodinařiny. Ještě nikdy nebyly mechanické hodinky odolné vůči nárazům a magnetismu tak tenké – jsou dokonce tenčí než mince. Tento počin je důkazem odvážné a neúnavné pouti značky Bulgari v touze posunovat hranice možného. Nové měřítko je od nynějška 1,7 milimetru.

Nový kousek, který posouvá hranice 
Přemýšlejte o významu tloušťky 1,7 mm – devátém světovém rekordu, který představuje nový hodinářský standard. Nové Octo Finissimo Ultra nejsou pouze nejtenčími mechanickými hodinkami, které byly kdy vyrobeny: jsou také nejtenčím chronometrem s certifikací COCS na světě. Tento milník odráží důsledný proces, podtržený závazkem znovu posoudit a překračovat konvence tradiční vysoké hodinářské výroby. Klasické řemeslo se tak dostává do současného kontextu. Výsledek je skutečně pozoruhodný; unikátní design je rozpoznatelný už při prvním pohledu a vyvolává úvahy nad inovacemi, které stojí za touto kreací. Jak je to vůbec možné?

Cesta k tomuto rekordu byla náročná. Na jejím počátku stála výzva, jak skloubit extrémní tenkost s odolností. Vytvořit nejtenčí mechanické hodinky na světě nelze tak, že vycházíte pouze z existujících konceptů. Vyžaduje to změnu paradigmatu, musíte znovu začít od samých základů.

Právě to se značce Bulgari podařilo již v roce 2022, kdy byl odhalen model Octo Finissimo Ultra s tloušťkou pouhých 1,8 mm. Posíleno tímto úspěchem a přesvědčením, že absolutních limitů ještě nebylo dosaženo, se oddělení výzkumu a vývoje Bulgari ve spolupráci s odborníky na složité mechanismy z Concepto rozhodlo posunout hranice ještě dále. Stejně jako sprinter dosahující nového osobního rekordu vyžadovalo každé dílčí zlepšení exponenciální úsilí. Překonání již historických úspěchů je dokladem síly inovace, odhodlání a schopnosti zpochybnit dříve dané normy.

Antoine Pin, ředitel hodinářské divize Bulgari, dodává: „Model Octo Finissimo je pro oddělení výzkumu a vývoje Bulgari rozsáhlou platformou inovací a designu – a také zdrojem dosud nevídaných výzev. Toto je již devátý případ, kdy naši inženýři, hodináři a designéři vzdorovali zákonům fyziky, aby vyrobili složité hodinky nepřekonatelné tenkosti. Tyto úspěchy sahají hlouběji než jen k hodinářskému umu, který ztělesňují: definují naši DNA. Bulgari tíhne k inovacím, posouvání hranic a ovládnutí umění mimořádného – navíc dokáže vždy překvapit.“

Mistrovské umění 
Vzhledem k tomu, že limity tenkosti strojku byly již dosaženy u modelu Octo Finissimo Ultra, dosažení ještě tenčího profile u Octo Finissimo Ultra COSC vyžadovalo přepracování pouzdra optimalizací safírového skla. Díky trpělivě provedeným a propracovaným krokům byli inženýři schopni odstranit tu kritickou desetinu milimetru – a stanovit nový světový rekord.

Pokud jde o celkovou strukturu, slouží zadní část pouzdra jako základní deska, na kterou je připevněno 170 komponent strojku z vlastní manufaktury s ručním nátahem, BVL180. Tyto součástky jsou selektované pomocí optických měřicích přístrojů s přesností 1/10 mikronu, aby bylo možné vybrat díly, které se co nejvíce blíží dokonalým rozměrům, s cílem překročit přesnost produkčních zdrojů. Tento mechanický strojek s COCS certifikací představuje další vrstvu komplexnosti a je první v linii Ultra.

Výzva zajistit dostatečnou odolnost pro hodinky o průměru 40 mm a tloušťce pouhých 1,7 mm byla pokořena díky vytvoření zadní části/základní desky z extrémně hustého, tvrdého a ultra rezistentního karbidu wolframu. Aby bylo maximálně využito plochy hodinek, pracují hodinová a minutová ručka, pérovník – s 50hodinovou rezervou chodu – a krokové ústrojí chytře s kruhovou geometrií otevírání lunety.

Před dvěma lety otevřel model Octo Finissimo Ultra, který je stále dostupný na objednávku, soudobou vysokou hodinařinu novému světu chytrých, propojených technologií. QR kód na klikovém mechanismu se změnil v miniaturizovaný Datamatrix na zadní části hodinek. Poskytuje všechna data související s hodinkami a zve vás na osobní cestu do světa Bulgari. Díky obrázkům a videím můžeme ještě lépe pochopit cestu k dosažení dokonalé tenkosti, specializované savoir-faire i důvtip, vložené do tvorby Octo Finissimo Ultra COSC.

Výjimečné hodinky potřebují výjimečné pouzdro: s pouzdrem hodinek Octo Finissimo Ultra COSC Bulgari převrací zážitek spojený s nastavením a natahováním hodinek. Pokud nechcete používat tradiční metody, můžete své hodinky umístit do speciálního pouzdra vybaveného digitálním displejem. Následně je naprogramován požadovaný čas a cyklus nastavení spuštěn stiskem tlačítka. Během několika vteřin jsou hodinky perfektně nastaveny a nataženy s nepřekonatelnou přesností. Je to jako mít doma svého vlastního hodináře.

Model Octo Finissimo Ultra COSC (104081), jako symbol své doby a milník v hodinářské historii, je k dispozici v limitované edici čítající 20 kusů.

„To, proč jsme tak hrdí na model Octo Finissimo Ultra COCS, není pouze skutečnost, že představují pozoruhodné vítězství nad fyzikálními zákony, ale také esprit a hloubka mechanického důvtipu, které se za hodinkami skrývají a které dokonale ztvárňují étos našeho domu,“ dodává Jean-Christophe Babin, generální ředitel Bulgari. „Objevovat neprobádané a myslet jinak při hledání větší spolehlivosti, výkonu a elegance, to je to, co nás pohání vpřed.“

OCTO FINISSIMO ULTRA PLATINUM
Známým estetickým znakem kolekce Finissimo je použití ultralehkého titanu pro pouzdro, číselník a náramek. Tato volba přispěla k tvorbě rekordně tenké linie a zisku více než 50 mezinárodních cen během posledních 12 let.

Po uvedení prvního modelu Octo Finissimo Ultra z titanu v roce 2022 se Bulgari vydalo na cestu další výzvy a vybralo si platinu – materiál známý svou náročností na zpracování vzhledem ke své hustotě a přesnosti požadované při tak tenkých rozměrech.

Nové Octo Finissimo Ultra Platinum mají tedy střední část pouzdra a lunetu z platiny 950 s hladce leštěnou a pískovanou úpravou. Dýnko/základní deska je vyrobeno z karbidu wolframu. Náramek je z hladce leštěné platiny. Integrovaná spona je vyrobena z titanu pro maximální spolehlivost (testovaná na 5000 cyklů). Model je opatřen strojkem z vlastní manufaktury BVL 180, s mimořádnou tloušťkou 1,8 mm, který je v platinových hodinkách použit vůbec poprvé.

Model Octo Finissimo Ultra Platinum (103832) je nabízen v limitované edici čítající 20 kusů.

Zdroj a foto: Bulgari

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *