Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Ze života

Badmintonista Louda se soupeřem na olympiádě trénoval v Plzni. Vtípků přibylo, říká

Čeká ho velká premiéra. Jan Louda se poprvé představí na olympijských hrách, na které se po skvělých výkonech včas kvalifikoval. Jeden z posledních tréninků absolvoval v Badminton Aréně Skalka, pravidelně se však připravoval také v Plzni. A právě tam se v rámci sparingových utkání střetával Urielem Canjur Artigem ze Salvadoru, se kterým si zahraje také v olympijské skupině. „Ty tréninky mají teď větší grády. Oba se na to těšíme. Snažíme se zjistit něco více o tom druhém. Zkoušíme najít slabiny nebo přednosti,“ dodal nejlepší český badmintonista, který společně s dalšími odlétá do Paříže v úterý.

Louda vyzve na olympiádě ještě Loha Keana Yewa ze Singapuru, desátého hráče světa. Ze skupiny postoupí pouze první ve skupině. „Moc se na olympiádu těším. Chci uhrát skvělý výsledek, předvádět bojovnou hru a upozornit fanoušky na badminton, aby si ho také přišli zahrát do skvělých center po republice,“ stanovil si jasný cíl 64. hráč světového žebříčku.  Zatímco proti soupeři ze Singapuru si ještě nikdy nezahrál, dalšího protivníka zná velmi dobře. Oba se totiž připravují na olympiádu v Národním tréninkovém centru v Plzni.

A jaké to bylo, když se dozvěděli o losu? „Velmi zajímavé. Ale rozhodně to bereme jako srandu, není to o nějakém vražedném pocitu. Ani vtípky neubyly, naopak. Adam Mendrek do toho furt šije, když spolu hrajeme. Je ale pravda, že se díváme s Urielem po sobě více,“ popsal atmosféru na tréninku Louda. Salvadorec Artig je padesátým hráčem světového žebříčku.

Chce se kouknout na Djokoviče
Loudovy pomohly také tréninky se světovou jedničkou a vítězem olympiády Viktorem Axelsenem z Dánska. Právě od něho dostal pozvání. „Díval jsem se, jak se připravuje mimo kurt. Ta intenzita, ve které jsme trénovali, byla brutální. Cítil jsem na sobě, že jsem více odolný,“ dodal český badmintonista, který dokázal vyhrát mezinárodní turnaje a porazit skvělé hráče z Asie. Výsledek na OH ale nechce předjímat. „Mám to nastavené v hlavě tak, že nemám vyložený cíl. Vždycky, když jsem porazil nějaké silné soupeře, tak jsem byl v pohodě a nepřipouštěl si nějaký velký tlak.“

Do Paříže ho přijede podpořit rodina a přítelkyně. Rád by se podíval v rámci programu také na další sportovní události. „Zaměřím se hlavně na tenis a basketbal. Chtěl bych se kouknut hlavně na Novaka Djokoviče. Ale primárně se soustředím na svůj turnaj.“

Foto: Ivana Roháčková/Český badminton

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *