Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Sport

Zdravotní problémy nepustily Königa do závodu IDM nebo superbiků v Mostě

O víkendu měl jezdit na trati Schleizer Dreieck v rámci německého superbikového šampionátu IDM. Oliver König se ale potýká se zdravotními problémy. Stále totiž nemůže naplno trénovat nebo závodit. „Táhne se to od února. Když se pohybuji ve vyšších tepových frekvencí, dělalo se mi špatně. Za posledních čtrnáct dní se ale stav významně zlepšil a rád bych to doléčil,“ prohlásil závodník z týmu Hertrampf Racing Ducati.

König se letos po několika letech nezúčastnil závodu superbiků v Mostě, které se uskutečnily o víkendu. Nejprve nevyužil divokou kartu od pořadatelů, odmítl také možnost z týmu MIE Racing, kde mohl startovat místo zraněného Tarrana Mackenzieho.

Nebyl jsem ve stavu, ve kterém by mělo význam závodit. Akorát by se vše zhoršilo a v letošním roce je pro mě prioritní šampionát IDM,“ dodal motocyklový závodník z Prahy, který však do Mostu zavítal. „Fandil jsem českým klukům a udělali na mě dojem. Ondřej Vostatek, Filip Feigl, Filip Novotný a Daniel Tureček podávali výborné výkony.

Před třemi lety dokázal v Mostě v nejslabší třídě „třístovek“ vybojovat umístění na stupních vítězů, letos vše sledoval z tribuny. „Bylo to zajímavé, bez tlaku. Na druhou stranu bych rád samozřejmě jezdil s kluky na trati. Třeba se to podaří v příštím roce,“ dodal König, který se přesunul ze superbiků do IDM a zvyká si na novou ducati. „Udělalo se na ní hodně změn, máme například nový podvozek nebo chladič.“ Všechno ale vyzkouší až v polovině srpna, kdy se šampionát IDM přesune do Assenu.

Foto: Hertrampf Racing Ducati

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *