Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Móda

Louis Vuitton představuje novou kolekci hedvábných šátků LV Art Silk Squares, kterou navrhlo pět renomovaných moderních umělců

Louis Vuitton představuje vzrušující novou kolekci LV Art Silk Squares, v níž pět umělců přenáší svou jedinečnou vizi na pomyslné bílé plátno v podobě hedvábného šátku Louis Vuitton – či carré, jak se mu říká ve francouzštině. Tito kreativci – německý pixel-artový kolektiv eBoy; francouzsko-japonsko-španělské designové duo Icinori; italský umělec a ilustrátor Lorenzo Mattotti; francouzský autor grafických novel a ilustrátor Nicolas de Crécy; a švýcarský umělec Thomas Ott – s módním domem Louis Vuitton již v minulosti spolupracovali, především na edici ilustrovaných cestopisů „Travel Book“.

V rámci kolekce LV Art Silk Square každý z umělců svým osobitým způsobem zkoumá téma kvítku v kontextu značky Louis Vuitton. Umělci zajímavým způsobem reinterpretují květ se čtyřmi lístky, který zdobí Monogram Louis Vuitton, a přináší novou perspektivu ikonickým kódům a bohatému historickému odkazu módního domu.

Úžasná díla umělců byla pečlivě přenesena na hedvábné šátky Louis Vuitton v italském Como, které je světovým centrem výroby hedvábí a domovem staleté tradice zpracování hedvábí. Díky neustálému dialogu mezi umělci, ateliérem Louis Vuitton v Paříži a italskými mistry, ovládajícími tradiční i moderní techniky, je každý úžasný šátek opravdu věrnou reprodukcí originálního uměleckého díla. Proces výroby často zahrnoval potisk několika vrstev barvy na nejjemnější bílé hedvábí. Hedvábné čtverce byly následně vyprány a usušeny, a jejich okraje nakonec ručně sešity s využitím letité techniky, známé jako roulottage. Finální bohaté a lesklé barvy šátků – nabízejících nekonečné varianty nošení nebo možnost zarámování v podobě uměleckého díla – jsou plné kreativní energie a oslavují tradiční filozofii značky Louis Vuitton, která spojuje umění a savoir-faire.

Kolekce je nejnovějším počinem v bohaté historii spoluprací, v nichž známí umělci vytvořili díla pro hedvábné šátky značky Louis Vuitton. Tato historie se začala psát v roce 1987, kdy byli přední umělci Arman, Sandro Chia, Arata Isozaki, Sol LeWitt a James Rosenquist přizvání, aby dali průchod svému talentu v podobě šátků carré v rámci projektu nazvaného The Silk Road. V následujících letech navrhli své šátky také Andrée Putman, César Baldaccini, Philippe Starck a další. Nová éra ságy hedvábných šátků Louis Vuitton pak započala v roce 2013 s dvěma kolekcemi Foulards d’Artistes, na nichž se podíleli přední představitelé street artu, jako Os Gemeos a Retna. Kompletní kolekce uměleckých hedvábných šátků, které vznikly napříč dekádami, je aktuálně k vidění na výstavě LV Dream, v ústředí značky Louis Vuitton v Paříži.

Zdroj a foto: Louis Vuitton

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *