Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Děti

Zpříjemněte dětem návrat do školy: Procvičit si užitečné dovednosti bude zábava. Stačí vybrat tu správnou hru

Zavzpomínat na prázdniny na venkově. Připomenout si pravidla bezpečného silničního provozu. Osvojit si základy angličtiny. Originálním způsobem trénovat slabikování, vyjmenovaná slova i násobilku. To vše snadno a s radostí zvládnete se svými dětmi díky novým hrám od české značky Dino. Na první pohled zaujmou krásným provedením. Především jsou ale vyvinuty tak, aby si při jejich hraní děti příjemně a efektivně osvojily užitečné návyky i dovednosti.

Strategická hra pro předškoláky
Obdivovali vaši potomci na letních výletech malebnou krajinu se statky a zvířaty? S hrou Dino Farmička si mohou vybudovat vlastní hospodářství. Tahle novinka, která se na pultech objeví ve druhé polovině srpna, je určena pro děti od pěti let a bude pro ně skvělou první strategickou hrou. Za pomoci kartiček v ní každý hráč vytváří zázemí své farmy. Rozšiřuje ohrady i pole s kukuřicí a samozřejmě pořizuje zvířátka, která musí chránit před vlkem. Komu se podaří chytře hospodařit, získá na konci hry nejvíce bodů a vyhraje soutěž o nejkrásnější farmičku. Dino Farmička nabízí i variantu pro pokročilé nebo pro jednoho hráče. Koupit ji můžete za 299 Kč.

Bezpečně na cestách
Aby děti po prázdninách v přírodě nezapomněly pravidla bezpečného silničního provozu, zpříjemněte si s nimi čas originální hrou Dopravka. Ocitnete se v ní v roli účastníků silničního provozu, kteří projíždějí a procházejí městečkem Střeštěnovem. Přitom se snažíte jako první dostat do cíle. Abyste svou figurku mohli posunout vpřed, musíte splnit úkoly, které prověří vaše znalosti dopravních předpisů a pravidel bezpečného chování v silničním provozu. Úkoly jsou rozdělené do třech kategorií, a to Odpověz, Předveď nebo Hledej. Podle toho odpovídáte na otázky, hledáte v herním plánu určené dopravní značky či situace, nebo předvádíte pantomimicky heslo, jehož náročnost si můžete sami vybrat. Týmová hra je určená rodinám s dětmi od šesti let, ale dá se velmi dobře využít i ve větších kolektivech, jako jsou školní třídy, družiny nebo volnočasové kroužky. V pravidlech najdete i variantu pro dva hráče. Novinka vznikla ve spolupráci české značky Dino s unikátním projektem Markétina dopravní výchova, jehož cílem je efektivní výchova a vzdělávání dětí i dospělých v oblasti bezpečnosti silničního provozu. Hra může být vaše za 549 Kč.

Zábava z říše snů
Když se zvířecí astronauti jednoho rána probudí, nepamatují si nic z nádherných snů. Se skládáním ztracených vzpomínek jim pomůžete právě vy. Navíc si s dětmi procvičíte slabikování. Právě o to jde ve hře Dino Slabikář především. Princip je jednoduchý. Každý hráč musí získat pět hvězdiček své barvy, aby mohl zamířit na cílové políčko měsíce. Po pestrém a nádherně ilustrovaném herním plánu se pohybujete slabikováním. Postupujete totiž o tolik polí, kolik slabik má slovo vyobrazené na políčku, na kterém stojíte. Slova zároveň vymýšlíte tak, abyste se dostali na políčko se svou hvězdičkou. Součástí hry je hned pět oboustranných herních předloh rozmístění oblohy a téměř padesát oboustranných kartiček s obrázky, takže vám tahle zábava rozhodně nezevšední a budete mít stále co objevovat. Vydařené dřevěné figurky jsou pomyslnou třešničkou na dortu. Hru Dino Slabikář si užijí dva až čtyři hráči starší čtyř let. Stojí 499 Kč.

Chytře na násobilku, angličtinu i vyjmenovaná slova
Série edukativních her Dino Chytré kvízy vznikla ve spolupráci s pedagogy. Výsledkem je inovativní zábavná výuková pomůcka, která nachází uplatnění doma i ve školách. Oblíbenou edici určenou pro předškoláky, prvňáky a druháky nyní doplňují tři novinky. Ty jsou zaměřené na procvičování konkrétní učební látky, na kterou se v prvních letech školní docházky klade velký důraz. Vyjmenovaná slova, násobilka i slovní zásoba v angličtině utváří základní pilíře, na kterých děti dál staví. Chytré kvízy jsou tvořeny šedesáti kartičkami s otázkami, úkoly a výukovým materiálem. Součástí návodu je hned několik způsobů, jak je uplatnit, ať už pro skupinu dětí nebo pro jednotlivce.

Dino Chytré kvízy Násobilka jsou určené malým počtářům, kteří pronikají do tajů matematiky. Hravě si tu potrénují násobilku čísel od jedné do deseti. Součástí jsou hned tři typy kartiček. První jsou výukové a obsahují přehled násobilky daného čísla. Dalším typem jsou karty s příklady k procvičení násobilky a porovnávání čísel. Do třetice vás čekají slovní úlohy, kde si potrénujete násobilku v praxi. Navíc je se všemi kartičkami vymyšlená úžasná hra, při které používáte barevné rohy oboustranných karet.

Aktuální trendy využívané při výuce jazyků uplatnili tvůrci při vývoji Dino Chytrých kvízů Malý angličtinář. Rubové strany karet obsahují vždy dvě slovíčka s obrázkem. Celkem se tedy vaše děti naučí 120 klíčových výrazů, která si procvičí při aktivitách na druhé straně kartičky. Hra pracuje převážně s aktivací pomocí obrázků, barev, čísel a pohybu a je celá v angličtině. Součástí je i praktický slovník všech slov, který zahrnuje vyobrazený anglický pojem, výslovnost a samozřejmě také český a slovenský překlad.

Nechtějí vaše děti o vyjmenovaných slovech ani slyšet? Zkuste jim je přiblížit formou hry. V Dino Chytrých kvízech Vyjmenovaná slova se je díky výukovým kartičkám mohou naučit, roztřídit a správně zařadit. S dalšími interaktivními kartami plnými úkolů a slovních hříček se pak jednotlivá slova naučí používat ve větách a v běžné praxi. Osvojí si je při vyprávění, předvádění, hádání, spojování, osmisměrkách a jiných jazykových rébusech. Věřte, že vyjmenovaná slova vezmou vaše děti rychle na milost.

Každá z novinek ze série Dino Chytré kvízy stojí 199 Kč.

Více informace k těmto i dalším edukativním hrám značky Dino najdete na mojedino.cz, kde je můžete rovnou zakoupit. Zamířit pro ně můžete také do vašeho oblíbeného knihkupectví nebo hračkářství.

Zdroj a foto: Dino Toys

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *