Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Jídlo a pití

Elektrárna – pivo z Plzně, nabízí nově bezlepkové nealkoholické pivo

Nealkoholické pivo Proovan, jedno z nejoblíbenějších piv ve stálé nabídce značky Elektrárna, je nyní oficiálně bezlepkové.  Mohou si ho tedy bez obav dopřát i lidé, kteří lepek z nejrůznějších důvodů ze své stravy vyřazují či se jej snaží omezovat. Nealkoholické bezlepkové pivo Proovan, inspirované stylem IPA, vyniká vyváženou hořkostí s lehkým sladovým tělem.

Proovan bez lepku pod značkou Elektrárna je uvařen z kvalitní vody, světlého sladu z českých a  anglických odrůd ječmene, ovesných vloček a amerického chmelu. Právě díky použití světlého plzeňského sladu, ovesných vloček a nízké stupňovitosti hotového piva splňuje Proovan přirozeně limit pro označení bez lepku. Tato skutečnost je pravidelně ověřována v akreditované laboratoři a my jsme se rozhodli ji zároveň uvádět na obalu našeho piva. Změna označení tedy nemá žádný dopad na výslednou chuť piva Proovan tak, jak ji naši zákazníci znají a jak si ji oblíbili,“ říká Michal Škoda, ředitel experimentálního pivovaru Plzeňského Prazdroje.

Naše nealkoholické pivo Proovan je inspirované stylem IPA a zachovává si jeho typické vlastnosti. Tedy výrazné chmelové aroma s nádechem citrusů, tropického ovoce nebo kokosu a vyšší hořkost, která vyvažuje sladkost pocházející z  neprokvašeného extraktu,“ dodává sládková pivovaru Lenka Straková.

Nealkoholické bezlepkové pivo Proovan značky Elektrárna je v prodeji v on-line obchodě Rohlik.cz, ve vybraných pivnicích, restauracích, bistrech a barech v Čechách i na Moravě, stejně jako v Dárkové prodejně na nádvoří Plzeňského Prazdroje a v Pivotéce v Pivovarském muzeu v Plzni.

Proovan ovšem není jediným bezlepkovým pivem od Elektrárny, jak potvrzuje Michal Škoda: „V našem sortimentu máme dvě bezlepková piva, vedle nealkoholického Proovanu také světlý český ležák Ventill. Jsou našimi nejprodávanějšími pivy, a tak chceme nabídnout všem milovníkům piva stejný zážitek bez kompromisů.

O značce Elektrárna
Experimentální pivovar Plzeňského Prazdroje sídlí v budově bývalé elektrárny na soutoku řek Mže a Radbuzy. Český pivní trh obohacuje spodně i svrchně kvašenými speciály napříč pivními styly už od roku 2020, od letošního ledna nově pod značkou Elektrárna. Původní značku Proud se Plzeňský Prazdroj rozhodl využít pro nový typ českého ležáku, reprezentujícího „nový proud“ v českém pivovarství.

Ve stálém portfoliu značky Elektrárna spotřebitelé najdou speciály: Ventill – světlý český ležák bez lepku, TheMže – English Pale Ale, Proovan – nealkoholická IPA bez lepku, citrusový Yuzu Ale, lehká osvěžující Sunrise IPA a Kisseláč Višeň. Všechna piva kromě nealkoholického piva jsou nefiltrovaná a nepasterizovaná. Součástí nabídky jsou také limitované či sezónní speciály s nejrůznějšími ingrediencemi, jako je ovoce či koření, piva stařená v sudech  po  víně nebo whisky apod. Všechna piva ze základní řady je možné objednat v on-line obchodě Rohlík.cz, v prodeji jsou také v hospůdkách a pivotékách v  Plzni, Praze a na  Moravě.

Zdroj a foto: Elektrárna

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *