Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

DětiSport

Festival Sporťáček 2024 přivítá v sobotu úspěšné olympioniky. Největší náborová akce se poprvé uskuteční v Holešovicích

Festival Sporťáček 2024 se blíží a letos přináší na Výstaviště v Praze v Holešovicích ještě větší prostory a atraktivnější program než kdy dříve! Na rodiny s dětmi čeká více než 150 sportovních aktivit, interaktivní fanzóny a také sportovní osobnosti. Letošního ročníku se zúčastní zlatý olympijský medailista z olympijských her v Paříži Josef Dostál nebo legendární judista Lukáš Krpálek. Oficiální program slavné náborové akce startuje v sobotu 7. září od 10:00. Vstup je zdarma.

Během jednoho dne si mohou návštěvníci Sporťáčku vyzkoušet sportovní aktivity na sněhu nebo v bazénu! Chybět nebudou všechny možné tradiční sporty – festival nabízí propojení až se 150 sportovními kluby. Stanoviště tu budou mít zástupci fotbalu, gymnastiky, šermu, florbalu, squashe, softbalu… Až po méně tradiční jako hobby horsing, YOU.FO nebo podvodní hokej. Trenéři a odborníci jsou zájemcům po celý den k dispozici, vyhlížet budou nové talenty. Možností bude ohromné množství, největší náborová akce v Česku se totiž zcela poprvé uskuteční v Holešovicích.

Výstaviště Praha nabízí ideální zázemí pro rodinnou akci, jako je Sporťáček. Venkovní i kryté prostory, kvalitní občerstvení, spoustu plochy k akci i lenošení. Děti si vyzkouší nejrůznější sporty, seznámí se s těmi, které znají třeba jen z televize, a následně zjistí, který sport je pro ně ten pravý. Věřím, že si na festivalu najdou nejen svůj vysněný sport, ale potkají i nové kamarády, a s rodiči nebo prarodiči stráví pohodový akční den v dozvuku prázdnin a léta,“ doplňuje Tomáš Hübl, předseda představenstva Výstaviště Praha, a.s.

Zakladatel projektů Festival Sporťáček Jakub Makalouš si již 14 let klade za cíl pomoci dětem a rodičům se správným výběrem sportu. „Našim cílem je, že každého zapojíme do hry a věřím, že i díky nám si k němu trvale najde cestu zase víc dětí,“ prohlásil Makalouš. A proto vznikl další projekt Hýbeme se s Notýskem, který má podpořit u dětí přirozenou radost z pohybu, posílit jejich fyzické zdraví a vytvořit pevný základ pro aktivní a zdravý životní styl. Jedná se o obrázkový notýsek se vzdělávacím obsahem propojeným s pohybem, jehož součástí jsou také čtyři hrací karty a na každé z nich šest pohybových výzev pro celou rodinu.

Unikátní publikace bude na Sporťáčku k dostání. Návštěvníkům udělají radost také slavné sportovní osobnosti. Na akci dorazí olympijský vítěz v judu Lukáš Krpálek, zlatý olympionik v rychlostní kanoistice Jozef Dostál, jezdec freestyle motokrosu Petr Pilát, a další úspěšní sportovci jako jachtařka Zofia Burská, plavkyně Kristýna Horská, atletka Kateřina Šmilauerová nebo bývalý basketbalista Pavel Pumprla.

Interaktivní cyklo dráha a další unikátní zážitky
Chybět letos nebude ani atraktivní cyklo dráha pro děti od jednoho z partnerů Pražské Plynárenské. „Pro nás je důležité, aby děti měly možnost objevovat radost z pohybu a zdravého životního stylu,“ říká Ludvík Baleka, předseda představenstva Pražské plynárenské. Zájemci si také mohou otestovat motorické schopnosti díky SportIQ, která dokáže namotivovat k aktivitě a zvednout děti od televizních obrazovek. „V dnešní době je důležité, aby děti trávily více času v pohybu a méně u obrazovek mobilů a počítačů. SportIQ je skvělý způsob, jak jim přinést radost a zároveň je zvednout od obrazovek. Cítíme, že Sporťáček má podobné cíle jako, my a proto jsme spojili síly a rozhodli jsme se být součástí Sporťáček Tour,“ prohlásil Lukáš Rous za SportIQ.

Zároveň Sporťáček s podporou Direct nadace opět nabídneme pomoc tam, kde je nejvíce potřeba. „V rámci Direct nadace máme 3 pilíře a jeden z nich se zaměřuje právě na sport. Naším cílem je aktivovat děti, které nesportují, pomoci lidem, kteří jsou nějakým způsobem znevýhodnění, aby měli snazší přístup ke sportu, a ukazovat mladé generaci vzory, které je mohou v životě inspirovat. A to krásně k festivalu ladí,“ vysvětluje zakladatel Direct nadace Pavel Řehák. Zároveň vybraným žadatelům se poskytne uhrazení členských příspěvků ve sportovních klubech.

Sporťáček pomůže také rodičům, konkrétně organizace Srdcem Robinson. „Pečujeme o psychickou pohodu rodičů vážně nemocných dětí. Efektivní součástí psychohygieny je pohyb v jakékoli podobě. Festival Sporťáček je příležitostí, jak děti přivést k pohybu a vybudovat si zdravý, celoživotní návyk, který má blahodárné účinky na psychiku,“ dodala zakladatelka Tereza Robinson. Nezapomíná se také na sport handicapovaných, letos se Sporťáček propojil s organizací Cesta za snem, za kterou stojí Heřman Wolf: „Jsme rádi, že můžeme být součástí Festivalu Sporťáček, který ukazuje už těm nejmenším, že pohyb je zábava a měl by být součástí života každého z nás.

Akcí provede charismatická Veronika Petruchová, známá moderátorka z TV Nova. A to společně s Radkem Hrdinou známým z Radia Kiss a Seznam.tv. Letošní ročník největší náborové akce začne na Výstavišti v Praze od 10:00 a potrvá do 17:00.

Foto: Sporťáček

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *