Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Jídlo a pití

Skvělé koktejly: slunce v duši s HEFFRONEM

Prodlužte si léto. Namíchejte si tři skvělé koktejly s pravým panamským rumem HEFFRON 5YO, díky kterým se stanete hvězdou zahradních slavností a rodinných setkání.

Jak to bylo s koktejly
Míchání alkoholických nápojů má své kořeny již ve starověku, kdy se mísila vína s nejrůznějšími přísadami. Prvním doloženým míchaným drinkem se stal ale rum smíchaný s vodou, třtinovým cukrem a citronovou šťávou, který svým námořníkům podával od roku 1740 britský admirál Edward „Old Grog“ Vernon místo čistého rumu. Vznikl tak starý dobrý grog, který se v našich končinách pije v teplé variantě. Na horké dny jsou ale mnohem lepší koktejly na ledu.

HEFFRON Panama Libre
Koktejl Panama Libre je variantou na oblíbený koktejl Cuba Libre, což v překladu znamená Svobodná Kuba. Tento koktejl vznikl během španělsko-americké války kolem roku 1900, kdy si američtí vojáci připíjeli na osvobození Kuby. Naše varianta koktejlu s panamským pravým pětiletým rumem je plná exotických tónů tropického ovoce mísících se s dřevitými tóny v exkluzivní chuti.

Suroviny:
4 cl pravého panamského rumu HEFFRON 5YO
Cola
Limetka
Led

Postup:
Sklenici naplňte ledem a postupně přilijte všechny ingredience. Promíchejte a ozdobte kouskem limetky.

HEFFRON Chupito
Chupito, kterému se také říká „shot“, je malý alkoholický panák, který se pije na ex. V některých zemích, jako je Španělsko, odkud původně pochází, nebo Itálie, si jej můžete dát třeba i po jídle. Klasicky se připravuje z bílého rumu, ale v naší variantě s tmavým pětiletým rumem HEFFRON získává nový rozměr.

Suroviny:
2 cl pravého panamského rumu HEFFRON 5YO
2 cl limetkového džusu
1 cl cukrového sirupu

Postup:
Všechny ingredience, které by měly být vychlazené, nalijte do panákové skleničky a promíchejte. Pokud už máte nějakou zkušenost s přípravou koktejlů, můžete chupito připravit v šejkru, kam vložíte led a přidáte všechny ingredience. Protřepete a přecedíte bez ledu do skleničky. Koktejl bude díky tomuto způsobu přípravy chuťově zajímavější.

HEFFRON Apple
Rum smíchaný s jablečným džusem se v horké variantě podává hlavně v zimním období. V naší variantě s ledem a limetkou je ale skvělým koktejlem pro horké dny na konci léta.

Suroviny:
4 cl pravého panamského rumu HEFFRON 5YO
Jablečný džus
Limetka
Led

Postup:
Do vysoké sklenice dejte led, přilijte rum a podle chuti jablečný džus. Zamíchejte a ozdobte nakrájenou limetkou.

Pravý rum HEFFRON 5YO Rum
Pravý panamský rum HEFFRON 5YO má velmi jemnou a vytříbenou chuť dřevitých tónů a tropického ovoce. Díky pětiletému zrání v dubových sudech po bourbonu získává jedinečný charakter, který ocení milovníci sušších chutí.

Zdroj a foto: Palírna U Zeleného stromu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *