Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Jídlo a pití

Kouzlo společného stolování aneb jak nás jídlo spojuje

Důvod k oslavě si můžeme najít každý den. A nemusí se hned jednat o tradiční akce jako jsou narozeninové oslavy, svatby, nebo třeba baby showers. Ale co mají všechny tyhle akce společného? Přeci jídlo! Jak jinak obohatit společně strávený čas než dobrým jídlem a s těmi, které máme rádi?

Málo věcí nás dokáže spojit tak jednoduše jako společná večeře plná dobré nálady a dobrého jídla. Vždyť se říká, že láska prochází žaludkem – a na tom určitě něco bude! Ať už se tedy sejdete s rodinou nebo přáteli, společné stolování je skvělý způsob, jak si užít čas s blízkými. V Americe si tohle uvědomují, a proto si vytvořili už v 30. letech tradici, díky které mají vždycky důvod se scházet, povídat si a sbližovat se, a u toho si samozřejmě dopřát dobré jídlo – seznamte se s tradicí zvanou potluck.

„Potluck“: zábava, kam každý přinese něco dobrého
Potluck večírky jsou oblíbené nejen v Americe. Touto tradicí se lidé inspirují po celém světě, a není divu! Nejlepší věc na potluck večírcích je fakt, že se jim nekladou hranice – každý host si na něj může přinést pokrm, který má nejradši!

Bez omezení a pravidel, prostě jen dobré jídlo a dobrá nálada. A když nevíte, co připravit? Sáhněte po potluck klasikách: mac n cheese, lasagne, enchiladas, masové koule nebo bramborový salát – ty nikdy nezklamou! Všechny tyto dobroty a mnohem víc si můžete objednat přes platformu foodora. Třeba v Hey, Pasta & Salads mají skvělé mac & cheese, v Nominanza & Palatino zase lahodné lasagne a enchiladas najdete v Mexicali Mercado.

Ale pokud máte chuť na společné vaření, zkuste si připravit třeba kuřecí casserole – skvělý pokrm, který je nejen lahodný, ale i jednoduchý na přípravu. A než si stihnete obléknout zástěru a najít všechny potřebné pomůcky, foodora MARKET vám do 30 minut přiveze všechny potřebné ingredience. Tak jdeme na to!

Ingredience:
slunečnicový olej 30 ml
kuřecí stehno 4–6 ks
cibule 1 ks
mouka 30 g
kuřecí vývar 250 ml
bílé víno (pokud nechcete víno, použijte více vývaru) 50 ml
brambory (baby brambůrky) 10–12 ks
batáty 1 ks
tymián (čerstvý nebo sušený)
rýže

Postup:
Rozehřejte na pánvi olej a opečte kuřecí kousky z obou stran dozlatova. Vyjměte kuře a do stejné pánve přidejte nakrájenou cibuli a restujte ji, dokud nezměkne. Přisypte mouku a míchejte asi jednu minutu. Sundejte pánev z ohně a postupně přilévejte vývar a víno a dobře promíchejte. Pánev vraťte na plotnu, přidejte kuře, na plátky nakrájené brambory, oloupaný a nakrájený batát a tymián. Přiveďte do varu, na mírném ohni nechte vařit přibližně 30 minut a občas promíchejte, aby se nic nepřipálilo. Podávejte s rýží.

Foto: archiv

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *