Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Móda

Návrat do práce stylově: Pořiďte si vhodné brýle do kanceláře!

Prázdninové období pomalu končí a s ním i čas dovolených, slunění na pláži či výletů do přírody. Pro mnohé z nás to znamená návrat do kanceláře a ke každodenní pracovní rutině. Pokud se i vy chystáte znovu usednout za pracovní stůl, máme pro vás tip, jak se na tento návrat připravit stylově a zároveň funkčně – pořiďte si vhodné brýle do kanceláře.

Proč jsou brýle do práce důležité?
Brýle nejsou jen módním doplňkem, ale především praktickým nástrojem, který může výrazně zlepšit vaši produktivitu a pohodlí během pracovního dne. Zde je několik důvodů, proč byste měli zvážit investici do kancelářských brýlí.

1. Ochrana očí před modrým světlem: Moderní technologie, kterou využíváme v práci, často vyzařuje modré světlo, které může způsobit únavu očí, bolesti hlavy a problémy se spánkem. Speciální brýle s filtrem modrého světla mohou těmto problémům předejít.

2. Zlepšení koncentrace a produktivity: Správně zvolené brýle mohou zlepšit vaši schopnost zaostření a snížit únavu očí, což vám umožní pracovat efektivněji a déle bez nepříjemných přestávek.

3. Styl a sebevědomí: Kancelářské brýle mohou být také stylovým doplňkem, který podtrhne váš profesionální vzhled a dodá vám sebevědomí. Široký výběr dioptrických brýlí, které vám budou slušet a jsou pohodlné, nabízí v kamenných i online prodejnách Alensa.cz.

Jak vybrat ideální brýle do kanceláře?
Při výběru brýlí je důležité myslet na to, aby se hodily k vašemu obličeji a celkovému stylu, ale aby zároveň dobře seděly na nose a neklouzaly. Proto je ideální si je vyzkoušet osobně. Nejoblíbenějšími tvary jsou hranaté, kulaté, oválné, ale ženám budou slušet i cat-eye. Každý tvar má své specifické výhody a může sedět různým typům obličejů. U obrouček hraje roli také vhodný materiál. Mezi oblíbené patří plast, kov nebo kombinace obou. Plastové rámy jsou lehké a pohodlné, zatímco kovové rámy dodávají elegantní a sofistikovaný vzhled. “Pokud často pracujete u počítače, zvažte brýle s antireflexní úpravou nebo filtrem modrého světla. Tyto úpravy zlepší viditelnost a sníží únavu očí. Některé brýle mohou mít také lehce zabarvená skla, která snižují oslnění a zvyšují kontrast,” radí optometristka společnosti Alensa.cz Kristýna Štěbetáková a dodává, abyste nezapomněli na správné dioptrie: “Jestliže máte problémy se zrakem, je nezbytné mít brýle s odpovídající dioptrií. Pravidelná kontrola zraku u očního lékaře vám zajistí, že budete mít vždy správně nastavené brýle a vaše oči budou méně namáhané.”

Doporučení pro nákup online
Pokud budete vybírat brýle na internetu, zaměřte se na správné rozměry. To vám usnadní domácí přeměření obličeje. Budete k tomu potřebovat pouze zrcadlo a kreditní kartu. Stačí se postavit rovně před zrcadlo a kreditní kartu drženou na výšku zarovnat na střed svého nosu. Podle toho, jak je karta daleko od koutku oka, určíte velikost svého obličeje.

Velikost S (small) odpovídá situaci, kdy karta přesahuje přes vzdálenější koutek vašeho oka, velikost M (medium) pokud je karta ve stejné úrovni jako vzdálenější koutek oka, a velikost L (large), pokud karta nedosahuje ke vzdálenějšímu koutku oka.

Některé internetové obchody, jako je například Alensa.cz, nabízí i různé nástroje pro výběr brýlí v podobě virtuálního zkoušení s pomocí počítače nebo mobilu a webové kamery. Pokud však preferujete osobní výběr, můžete navštívit i jednu z Optik Alensa – Lazarská 8, Praha nebo Masarykova 32, Brno. Navíc můžete využít měření zraku zdarma i pomoc zkušeného optika.

Návrat do práce po prázdninách nemusí být nudný a stereotypní. “S vhodnými brýlemi můžete vypadat stylově, cítit se pohodlně a zlepšit svou produktivitu. Ať už zvolíte klasické černé rámy, nebo se rozhodnete pro něco odvážnějšího, důležité je, aby vám brýle dobře seděly a plnily svou funkci. Vaše oči vám poděkují,” dodává optometristka Kristýna Štěbetáková.

Široký výběr dioptrických i slunečních brýlí podle poslední módy, kontaktní čočky a další produkty péče o váš zrak naleznete na www.alensa.cz nebo v kamenných optikách Alensa, Lazarská 13/8, Praha 2, a Masarykova 412/32, Brno.

Zdroj a foto: Alensa

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *