Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

CelebrityZábava

Vychází první singl a videoklip z nového alba Vladimíra Mišíka

Vladimír Mišík se v říjnu letošního roku vrátí s novým albem „Vteřiny, měsíce a roky“, které vyjde v pátek 11. 10. 2024. Dnes vychází první singl a videoklip k písni „Tak dobře“, která zároveň album otevírá. Její text napsal přímo pro Vladimíra Mišíka jeho dlouholetý přítel, mimo jiné vynikající textař a překladatel Michael Žantovský. Album bude třetí Mišíkovou spoluprací s producentem Petrem Ostrouchovem a navazuje tak na předchozí oceňované tituly „Jednou tě potkám“ (2019), album oceněné šesti cenami Anděl, a „Noční obraz“ (2021).

Možnost zopakovat si spolupráci s Vladimírem Mišíkem není něco, nad čím člověk váhá, naopak se snaží tomu jít vstříc. Album „Vteřiny, měsíce a roky“ je celkem osobní Vláďovo album, z většiny sestavené z obyčejných příběhů ze života. Kromě možnosti spolupráce s Vláďou si na něm cením především toho, jakou skvělou kapelu se podařilo dát dohromady a že album bylo v podstatě celé natočeno „postaru“, metodou živého nahrávání všech hudebníků najednou (bez dotáček a oprav), kdy každý při hraní ovlivňuje každého a všichni přicházejí se skvělými aranžérskými nápady a nahrává i míchá se analogově, do pásu. Písním to dodává neopakovatelnou živost a myslím, že ta atmosféra sounáležitosti kapely a radosti ze společně stráveného času je v nahrávkách poznat,“ říká Petr Ostrouchov, producent a spoluautor alba.

Styl práce, která se od předchozích alb trochu liší, přibližuje také Vladimír Mišík: Rozhodli jsme se, že nebudeme dělat žádná vznosná veliká aranžmá, naopak, dá se dohromady parta dobrých muzikantů a ta se pokusí ty písničky nahrát sice ve studiu, ale jakoby živě. Takže to dostalo jiný formát. Petrovi jsem dal naprosto volnou ruku. On mi poslal jen pár demáčů s kytarou a s jeho zpěvem – on zpívá mimochodem velmi dobře! – a když jsem je slyšel, byl jsem fakt nadšený a řekl jsem jen: udělej s tím, co umíš.“

Album obsahuje patnáct nových písní s texty Vladimíra Mišíka a Michaela Žantovského, po jedné básni bylo vybráno ze sbírek Josefa Kainara, Jana Skácela, Jiřího Dědečka a Františka Gellnera a jeden text Mišíkovi na tělo napsal Tomáš Belko, Ostrouchovův někdejší souputník z kapely Sto zvířat.

Ve studiu se sešla desetičlenná kapela, jejímž jádrem je – stejně jako na předchozích dvou albech – kvarteto Blue Shadows, tedy kytaristé Josef Štěpánek a Petr Ostrouchov, baskytarista Matěj Belko a bubeník Martin Novák, dále pak klavírista Jan Steinsdörfer a v USA žijící hráč na Hammondovy varhany Ondřej Pivec (oba se podíleli již na albu „Noční obraz“), kytarista Lukáš Martinek, kontrabasista Tomáš Liška a dva vzácní zahraniční hosté, jejichž otisk lze nalézt v mnoha projektech slavných kolegů (Sting, Rolling Stones, Elton John, Depeche Mode, Crosby, Stills and Nash, James Taylor, David Gilmour, R.E.M., Björk, Stevie Wonder a řada dalších) – americký perkusista kubánského původu Michito Sanchez a britský hráč na pedálovou steel kytaru BJ Cole. Doprovodnými zpěvy na album přispěl mimo jiné Mišíkův syn Adam. „Uvědomil jsem si, že Adamův zpěv má úplně shodnou barvu se zpěvem Vládi, když byl v Adamově věku, a lákalo mě oba hlasy spojit a vytvořit duet „sám se sebou“ přes oblouk padesáti let“, říká k angažmá Adama Mišíka Petr Ostrouchov.

Album „Vteřiny, měsíce a roky“ vyjde 11. 10. 2024 na CD a 2-LP s obsáhlým fotobookletem z natáčení a s texty písní, a bude dostupné také na streamovacích platformách. V e-shopu Animal Music bude k dispozici též speciální limitovaná edice vinylového vydání alba, vyrobená metodou „ultradisc one-step pressing“.

Dnešním dnem je spuštěn předprodej fyzických nosičů na webových stránkách vydavatelství https://animalmusic.cz/album/vladimir-misik-vteriny-mesice-roky.

Album „Vteřiny, měsíce a roky“ bylo nahráno a smícháno ve studiu Sono Records ve spolupráci s mistry zvuku Milanem Cimfem, Pavlem Karlíkem a Adamem Karlíkem, mastering provedl Tony Cousins v londýnském studiu Metropolis. Obal alba je dílem grafiků Karla Halouna a Aleše Najbrta, autorkou fotodokumentace natáčení je Zuzka Bönisch. Distributorem alba je SUPRAPHON.

Jeho autorem je mladý filmař Matěj Štěpán, který se svým štábem dokumentoval celé natáčení a připravuje klipy k dalším písním z alba, které budou postupně vycházet během letošního podzimu, i celovečerní dokument o projektu, který bude dokončen v příštím roce.

Zdroj a foto: www.vladimirmisik.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *