Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Zábava

Objevte nové Tajemství v autorském muzikálu Daniela Landy

V září 2024 se na jeviště Divadla Kalich vrátí druhý autorský muzikál Daniela Landy Tajemství v kompletně novém nastudování! Diváci uvidí nové dekorace, kostýmy, choreografie či herecké obsazení.

„Tajemství se dočká úplně nové podoby. Uvažuji o ní už dlouho, protože tento muzikál si rozhodně zaslouží návrat na jeviště ve velkém stylu. Je výjimečný, ostatně diváci se ho stále dožadují, a jeho příběh i poselství jsou nadčasové. Těším se, že mu budeme moci dát nový rozměr už jen tím, že se technické možnosti a vybavenost Divadla Kalich od jeho vzniku a příprav v roce 2004 posunuly směrem k zase modernějším technologiím. Jsem rád, že se Mirjam i Dan Landovi pro tento nápad nadchli a s velkou chutí se pouštíme do práce na něm,“ prozrazuje producent a majitel Divadla Kalich Michal Kocourek.

Tajemství je napínavým mystickým příběhem, v němž se kolem hlavních hrdinů začínají dít nevysvětlitelné věci a oni postupně – společně s diváky – přicházejí na to, proč k těmto událostem dochází.

„Je na každém divákovi, co si z představení odnese. Když se na dvě hodiny nechá strhnout jeho příběhem, je to víc než dost. Kdo se ovšem podívá hlouběji, uvidí i další vrstvy představení a pochopí, co se v něm snažíme sdělit. Vypovídáme především o obrovské síle mít život ve vlastních rukou. Většina lidí o takové síle ani neví. My hrajeme o tom, jak rozdílné je být hráčem, a být hrán. Nechci-li být hrán, musím se chopit opratí. Jde o úplně průzračnou myšlenku, která je ale dnešnímu myšlení poměrně vzdálená,“ poodhaluje své Tajemství Daniel Landa.

Přísně střežená pointa je vskutku překvapivá. Tento strhující muzikál vypráví o naději a o skutečné lásce. Kdo ho navštívil, nosí si poselství představení už navždy v sobě.

Herecké obsazení:
Eliška: Lucie Vondráčková / Šárka Vaňková
Soused: Jiří Böhm / Jan Komínek
Drzslav: Tomáš Trapl / Zbyněk Fric
Anežka: Anastázie Landová / Patricie Moravcová
Kamila: Barbara Chybová / Denisa Nesvačilová
Jan: Petr Kolman / Ladislav Korbel
Temný: Henrich Šiška – Heňo
Bobo: Filip Hořejš / Richard Dobiáš
Strážmistr Ryba: Zdeněk Rohlíček / Petr Šudoma
Strážmistr Barták: Karel Brázdil / Patrik Plešinger
Dámská company: Eliška Nejedlá / Simona Tlustá / Marianna Polyáková / Tereza Bílková / Lucie Šustek Rybníkářová / Denisa Veverková
Pánská company: Jan Bačkovský / Jakub Mauer / Petr Špinar / Radim Pátek / Jáchym Šíma / Jakub Vostřák

Tvůrci:
Hudba, libreto, texty písní: Daniel Landa
Režie: Mirjam Landa
Asistent režie: Jan Tenkrát
Pěvecké nastudování: Elis Ochmanová
Choreografie: Linda Rančáková
Scéna: David Bazika
Kostýmy: Roman Šolc

Foto: archiv

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *