Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Móda

Tomáš Němec oslnil mezinárodní publikum při příležitosti 80. edice Mercedes-Benz Fashion Week Madrid

Kolekce inspirovaná noční Prahou zachycuje příběh ženy, která v tichu baru nachází únik od reality – Tomáš Němec oslnil mezinárodní publikum při příležitosti 80. edice Mercedes-Benz Fashion Week Madrid.

Výměnný program, který se uskutečnil v rámci platformy Mercedes-Benz Fashion Talent, realizované pod záštitou IFEMA MADRID na MBFW Madrid, nejprestižnější španělské módní události, umožnil talentovanému návrháři Tomáši Němcovi představit v neděli 15. září 2024 svoji kolekci FW25.

Tento prestižní výměnný program, jehož druhá fáze zahrnuje prezentaci španělského návrháře na nadcházející edici Mercedes-Benz Prague Fashion Week, poskytuje mladým talentům příležitost a prostor pro sebeprezentaci na mezinárodním poli a možnost rozšířit povědomí o své tvorbě.

Práce Tomáše Němce, inspirované převážně kinematografií, se vyznačují konkrétními zdroji inspirace a atmosférickým designem. Při prezentaci Němec pracuje s performativitou umožňující vyjádření své vize a začlenění oděvů do širšího kontextu.

Kolekce FW25 je zasazena do fiktivního prostředí nočního pražského baru v atmosféře tlumených stolních lamp, starých tapet a černobílých fotografií na stěnách. V pozadí jsou slyšet zvuky cinkání sklenic s hlasy návštěvníků, které se mísí s tóny klavíru hraného neznámým hudebníkem.

Sbírka zobrazuje ženu, jejíž byt se nachází nedaleko a pro niž je bar místem, kam se chodí schovat před okolním světem. S nikým si tam však nepovídá, sedí u stolu se sklenkou červeného vína a zapálenou cigaretou. Někdy přijde do baru cestou domů, jindy přijde uprostřed noci.

Představit Tomášův talent bylo možné za podpory MBPFW, MBFW Madrid a Českých center.

Zdroj a foto: Mercedes-Benz Prague Fashion Week

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *