Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Bydlení

PPG představuje barvu roku 2025: Amethyst Shadow

Společnost PPG dnes vyhlásila barvou roku 2025 odstín Amethyst Shadow (PPG1046-7). Tento teplý energický odstín patří mezi barvy, které mění vzhled v závislosti na použití. Pokud je v místnosti hodně přirozeného světla, bude barva působit světlým a matným dojmem, zatímco v tmavších prostorech se bude jevit jako sytá až švestková. PPG, globální výrobce barev a nátěrových hmot, odstín představí i v produktech od svých značek Balakryl a Primalex.

Neutrální tmavý odstín s fialovým nádechem pro tajemnou a magickou atmosféru

„Díky tomu, že se barva v závislosti na světle mění ze světlé na tmavou, jde téměř o magický odstín – někdy fialový, jindy vínový,“ řekla Silvia Dyrcová, senior marketing manager PPG, Architectural Coatings. „V kombinaci s podobně barevným nábytkem a bytovými doplňky se stává tajemným, zatímco ve spojení se světlými neutrálními barvami vytváří severský, více strohý a jednoduchý styl.“

Sytý výrazný odstín Ametyst Shadow podporuje sebeobjevování a sebevyjádření, a to napříč různými odvětvími – od designu přes módu až po spotřební zboží. Odborníci ze společnosti PPG ho doporučují použít k zútulnění především společenských místností. Amethyst Shadow je tak ideální do obývacího pokoje nebo jídelny, kde barva obklopí přátele či rodinu. Efektní je také v kombinaci s abstraktní nebo vintage tapetou.

Hloubku barvě dodá například spojení s kovovými prvky, přírodním kamenem nebo designovým osvětlením. V ložnici barva dokáže poskytnout příjemné přítmí a klidnou atmosféru. Podpoří tak kvalitní spánek, který je velmi důležitý pro celkovou duševní pohodu. Odstín ale oživí i exteriér vašeho domu. Lze jím natřít například okenní rámy, vchodové dveře nebo poštovní schránku.

Do odstínu Amethyst Shadow lze tónovat jak interiérové nátěry Primalex, tak krycí barvy Balakryl.

Zdroj a foto: PPG

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *