Tip na skvělý dezert: Borůvkový Skyr koláč

Připravte si lahodný a svěží letní koláč.

Ingredience:
Korpus
10 celozrnných máslových sušenek
60 g kokosového oleje
1 lžíce cukru krystal

Krém:
500 g Skyr natur
250 ml smetana
50 g medu
1 vanilkový lusk
3 plátky želatiny

Poleva:
4 lžíce borůvkového džemu
100 g čerstvých borůvek

Postup:
Rozdrtíme nahrubo sušenky a smícháme je s kokosovým olejem. Dortovou formu (22 cm) vyložíme pečícím papírem (nebo použijeme nepřilnavou silikonovou formu) a rukama vymačkáme směs rovnoměrně po dně. Formu dáme do mrazáku. Dopředu dáme želatinu do studené vody. Dále do misky dáme Skyr, med, dřeň z vanilky a dobře vše promícháme. Želatinu přendáme do malého hrnce a na mírném ohni ji mícháme, dokud se nerozpustí. Pozor, nesmí vařit, jinak ztratí želírovací schopnosti! Poté želatinu dáme z plotny a necháme ji mírně zchladnout. Vmícháme ji do malého množství Skyr krému a poté přidáme jeho zbytek. Díky tomuto postupu v krému nebudou hrudky. Ušleháme smetanu do hladké pěny a smícháme ji s vyrobeným krémem. Vyndáme z mrazáku formu s korpusem a nalejeme do ní Skyr krém. Poté celý dortík umístíme do ledničky minimálně na čtyři hodiny. Po vychlazení dezertu servírujeme jeho kousky na talířek, potřeme je borůvkovým džemem a posypeme čerstvými borůvkami.

Zdroj: www.skyrcz.cz

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.