Vychutnejte si sváteční chvíle se sladkými dobrotami

Kouzelné vánoční období klepe na dveře. Jedni se těší na sváteční atmosféru, druzí na odpočinek a ti nejmenší na dárky. Většina však očekává především čas klidu a míru, který prožijí se svými nejbližšími. A ten je o Vánocích spojen hlavně se společnými chvílemi strávenými u sváteční tabule plné lahodných pokrmů. Překvapte letos své nejbližší i přátele originálním cukrovím a dezertem. Inspirujte se recepty s HARIBO a užijte si sladkou sváteční atmosféru.  

Tradiční cukroví jako vanilkové rohlíčky, linecké a mnohé další jsou evergreeny, které nikdy neomrzí. Zkuste ale tyto svátky připravit také kuličky z bílé čokolády doplněné želatinovými medvídky HARIBO. Použít můžete klasické ovocné bonbony i jejich minis podobu. Děti je budou milovat!

Kuličky z bílé čokolády s HARIBO medvídky
Suroviny:
310 g bílé čokolády
5 lžic másla
3 lžíce smetany
špetka soli
hrst želatinových medvídků (pokrájených na malé kousky)
moučkový cukr na obalení kuliček

Postup:
Na mírném plameni zahřejte bílou čokoládu, máslo, smetanu a špetku soli. Až se všechny ingredience rozpustí, vmíchejte pokrájené medvídky. Směs nechte 2 až 3 hodiny v lednici ztuhnout. Poté z hmoty vytvarujte kuličky a obalte je v moučkovém cukru.

Vánoce nejsou jen o cukroví. Připravte také lahodný dezert, který potěší všechny milovníky sladkého. Servírovat jej můžete po svátečním obědu nebo třeba hostům na Silvestra.

Vánoční dort
(průměr formy 20 cm)
Suroviny:
5 vajec
150 ml oleje
150 ml vody
220 g krupicového cukru
310 g hladké mouky
10 g kakaa
1 prášek do pečiva

Postup:
Vejce našlehejte do pěny a postupně přidávejte olej, vodu a cukr. Smíchejte mouku, kakao a prášek do pečiva prosejte a metličkou ručně vmíchejte do směsi. Pečte na 150 °C po dobu 60 minut.

Krém z mascarpone
Suroviny:
500 ml smetany na šlehání 33 %
1 balení mascarpone
400 g cream cheese (lze nahradit smetanovým sýrem jako Philadelphia nebo Gervais)
cukr dle chuti

Postup:
Smíchejte všechny suroviny a vyšlehejte je do hladkého krému. Ten by měl mít lehce řidší konzistenci.

Zdobení:
Do větší, ideálně skleněné, mísy střídavě vkládejte korpus a krém. Po obvodu mísy naaranžujte perníčky a želatinové medvídky. Docílíte tak nejen skvělé chuti, ale i efektu lahodícího oku!

PRODUKTOVÝ TIP
S Goldbären Minis kamkoliv si budete přát
Malina, citron, jablko, jahoda, pomeranč, ananas – to jsou příchutě tradičních zlatých medvídků. Tentokrát však v mini verzi, která se vejde do kapsy každého lyžaře i sáňkaře. Vyzkoušejte praktické balení, které se hodí na každou příležitost.

Zdroj: www.haribo.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.