Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Jídlo a pití

Zdravé dezerty pro malé i velké. 8 receptů!

Rádi mlsáte a hledáte nové alternativy nebo jiné recepty než jsou ty vaše? Máme pro vás 8 tipů s dezerty Alpro.

Hravý čokodezert
Suroviny:
4 čokoládové dezerty Alpro
1 banán
několik kuliček rybízu a borůvek
čokoládové hoblinky

Postup:
Banán nakrájíme na plátky. Tři plátky položíme na čokoládový Alpro dezert, abychom vytvořili obličej opice. Na uši pak použijeme ještě jeden, který rozpůlíme. Pro dotvoření si vezmeme dvě borůvky na oči a čokoládové hoblinky. Chceme-li vytvořit myš, použijeme na uši plátky dva. Čokoládové hoblinky nasypeme přes plátek banánu do podoby fousků. Nakonec na dezert poklademe tři kuličky rybízu jako oči a čumáček.


Vanilkový rýžový pudink
Suroviny:
200 g uvařené rýže
4 vanilkové dezerty Alpro
ovoce na dozdobení

Postup:
V míse smícháme studenou uvařenou rýži a vanilkové dezerty Alpro. Vzniklý rýžový pudink rozdělíme do mističek a ozdobíme ovocem například do tvaru veselých zvířátek.

Trifle s hruškou, čokoládou a ovesnými vločkami
Suroviny:
4 čokoládové dezerty Alpro
100 g ovesných vloček
2 lžíce agávového sirupu
4 hrušky

Postup:
Troubu předehřejeme na 160 °C. Ovesné vločky promícháme se lžící agávového sirupu, rozprostřeme na pečící papír a pečeme do zlatohněda. Necháme vychladnout. Hrušky oloupeme, nakrájíme na kostičky, zalijeme vodou a zbytkem agávového sirupu a podusíme. Necháme vychladnout. Hrušky poté rozdělíme do čtyř skleniček a navrch přidáme čokoládový dezert Alpro. Na závěr posypeme opečenými ovesnými vločkami.

Křupavý kokosový dezert
Suroviny:
4 kokosové dezerty Alpro
100 g makadamových oříšků
2 lžičky cukru
50 g hořké čokolády

Postup:
Předehřejeme troubu na 175 °C. Makadamové oříšky dáme na pečící papír a posypeme cukrem. Vložíme do trouby a pečeme, dokud cukr nezhnědne. Poté plech vyndáme z trouby a oříšky rozdrtíme pomocí válečku. Rozdělíme je do čtyř sklenic, do každé sklenice pak po lžičkách přidáme jeden Alpro kokosový dezert. Ozdobíme strouhanou čokoládou.


Tropické carpaccio
Suroviny:
2 kokosové dezerty Alpro
1/4 ananasu
1 mango
2 kiwi
několik lístků máty
granátové jablko
šťáva a kůra z limetky
2 lžičky drceného chilli

Postup:
Ananas, mango a kiwi nakrájíme na tenké plátky. Ovoce rozložíme na talíř, pokapeme šťávou z limetky a navrch posypeme zrníčky granátového jablko. Přidáme kokosové dezerty Alpro a ozdobíme limetkovou kůrou a lístky máty.  Pro ozvláštnění chuti můžeme přidat drcené chilli.


Karamelové pokušení
Suroviny:
2 karamelové dezerty Alpro
granátové jablko
100 ml smetany ke šlehání
Karamelové sušenky

Postup:
Do dvou sklenic rozdělíme karamelový dezert Alpro. Navrch přidáme šlehačku a ozdobíme granátovým jablkem a drcenými sušenkami.


Slavnostní variace dezertů
Suroviny:
2 karamelové dezert Alpro
1 vanilkový dezert Alpro
1 čokoládový dezert Alpro
1 Alpro dezert hořká čokoláda
1 fík
1 marakuja
hrst kešu ořechů
pár čerstvých malin
pár čerstvých borůvek
semínka z granátového jablka
hoblinky čokolády
kousky sušenek

Postup:
Do skleniček rozdělíme vždy jinou příchuť Alpro dezertu. Na karamelový dezert Alpro nasypeme čokoládové hoblinky. Druhou karamelovou pochoutku dotáhneme k dokonalosti kopečkem šlehačky, granátovým jablkem a kousky sušenek. Vanilkový dezert dozdobíme fíkem a semínky marakuji. Na čokoládový dezert dáme kešu ořechy a na dezert z hořké čokolády položíme opatrně maliny a borůvky.

Bombastický vanilkový dezert
Suroviny:
3 vanilkové dezerty Alpro
4 lžíce mandlových plátků
3 lžíce sušených brusinek
200 ml horkého zeleného čaje
semínka z půlky vanilkového lusku
150 ml smetany ke šlehání

Postup:
Sušené brusinky namočíme na 15 minut do horkého zeleného čaje. Poté je scedíme a osušíme. Mandlové plátky opatrně opražíme do zlatohněda. Vanilkový lusk podélně rozkrojíme a vyjmeme z něj semínka. Přidáme je do smetany ke šlehání a ušleháme. Tu vmícháme do vanilkových dezertů Alpro. Připravený krém nalijeme do servírovacích misek a posypeme opraženými mandlovými plátky a brusinkami.

Zdroj: Alpro

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *