Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

❤ ValentýnJídlo a pití

“Miluji tě”, zn. sladce…

Zkuste to letos jinak a překvapte svého miláčka vlastnoručně připravenou delikatesou. Nechte se inspirovat některým z našich receptů. Ať už vyberete dobrotu pro valentýnské ráno či večer, nemůžete rozhodně šlápnout vedle. Láska přece prochází žaludkem.

Srdíčkové cupcakes
Suroviny:
150 g hladké mouky
200 g cukru
90 g hořké čokolády
1 lžička kypřícího prášku
1 špetka soli
200 g másla
3 ks vajec
60 g kakaa
1 lžička jedlé sody
170 g zakysané smetany
náplň
200 g smetanového sýra
kapka růžového potravinářského barviva
cukr dle potřeby
2 lžíce extra jam malina Hamé 2 lžíce
cukr moučka na ozdobu

Postup:
Ve vodní lázni rozpustíme máslo s nalámanou čokoládou a přimícháme i kakaový prášek. Mícháme, dokud se vše dobře nespojí. Přelijte do větší mísy a dáme zchladnout. Mouku smícháme s jedlou sodou, práškem do pečiva a špetkou soli. V jiné misce prošlehejte vajíčka s cukrem. Jde to dobře i ručně, ale elektrickým šlehačem si usnadníte práci. Vlijte do čokoládové směsi a dobře promíchejte. Do mísy přisypejte třetinu mouky a zapracujte. Potom přidejte zakysanou smetanu a promíchejte. Nakonec poprašte zbývající mouku na hutné těsto. Formu na muffiny si vyložíme papírovými košíčky a každý naplníme ze dvou třetin těstem. Pečeme 20 až 25 minut v troubě, kterou si předehřejeme na 180 °C. Upečené cupcakes necháme vychladnout. Připravíme si krém na náplň – smetanový sýr smícháme s malinovým džemem, můžeme přisladit či dobarvit potravinářským barvivem. Vršek každého cupcake seřízneme a malým srdíčkovým vykrajovátkem vykrojíme v seříznutém vršku srdíčko. Základ cupcake potom potřeme krémem a znovu přiklopíme vršek. Nakonec pocukrujeme trochou moučkového cukru.

Zamilovaný koláč
Suroviny:
329 g hladké mouky
35 g cukru
2 vejce
350 g Extra Jam višeň
225 másla
5 g soli
3 lžíce studené vody

Postup:
Ve velké míse smícháme mouku s 30 g cukru a solí. Přidáme rozkvedlané vejce a promícháme. Přidáme ledovou vodu, máslo nastrouháme na struhadle a rychle zapracujeme, aby se nerozteklo. Těsto rozdělíme na dva díly. Každý zabalíme do potravinové folie a dáme alespoň na 30 minut do lednice. Předehřejeme troubu na 200 °C. Připravíme si formu na koláč (20-23 cm). Vál posypeme trochou mouky a první díl těsta rozválíme do placky tak, aby mělo průměr zhruba 30 cm. Rozválené těsto dáme do formy a rozprostřeme do krajů. Těsto, které přebývá, odkrojíme. Dno propícháme vidličkou, aby se nikde nevypouklo. Na připravený základ rovnoměrně rozprostřeme džem. Druhý díl těsta rozválíme na stejnou tloušťku jako první a pomocí vykrajovátek vykrojíme různě velká srdíčka, kterými dozdobíme koláč. Rozkvedláme zbylé vejce a přidáme do něj 5 g cukru. Mašlovačkou potřeme koláč a dáme na 15 minut do trouby. Poté alobalem přikryjeme okraj koláče, snížíme teplotu na 180 °C a pečeme dalších 15 minut. Necháme vychladnout a podáváme.

Zdroj: Hamé

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *