Teplé a zdravé večeře do půl hodiny

Nestíháte vařit? Nemáte energii stoupnout si večer ke kuchyňské lince a vymýšlet, co lehkého a zároveň teplého si dát k večeři? Podívejte se na následující recepty ze surovin bohatých na bílkoviny a zeleninu. Pochutnáte si a ještě vás zasytí.

KRÉMOVÉ „RIZOTO“ Z KVĚTÁKU – 25 minut
Suroviny:
300 g hub
2 KetoDiet polévka s houbovou příchutí
300 g květák
100 g pórku
100 ml vody/mléka
majoránka a pepř podle chuti
2 lžíce olivového oleje

Postup:
Omyté růžičky květáku si nastrouhejte na hrubém struhadle a vytvořte si tak květákovou „rýži“. Nakrájejte si pórek na proužky a orestujte v hlubší pánvi na olivovém oleji, přidejte houby a restujte dál. Nakonec přidejte nastrouhaný květák, posypte majoránkou, opepřete a ještě chvíli opékejte. Mezitím si ve vodě nebo mléce rozmíchejte směs na houbovou polévku KetoDiet, aby vám z ní vznikla hustší směs. Vypněte plamen a vmíchejte do pánve.

PROTEINOVÉ TĚSTOVINY SE ŠPENÁTEM A BAZALKOU – 25 minut
Suroviny:
2 sáčky proteinových těstoviny KetoDiet
2 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
2 hrsti čerstvé bazalky
6 hrsti čerstvého baby špenátu
2 lžičky citrónové šťávy
citrónová kůra, oregano, sůl, pepř
2 hrsti dýňových semínek
100 g parmezánu

Postup:
Do pánve nalijte cca 2 polévkovou lžíci olivového oleje. Přidejte prolisovaný nebo na kolečka nakrájený česnek a smažte zlehka 1 minutu. Přihoďte natrhaný nebo pokrájený špenát s bazalkou.  Zakapejte citrónovou šťávou, osolte, opepřete a posypejte citrónovou kůrou a už jen zlehka prohřejte. Promíchejte s hotovými proteinovými těstovinami FUSILLI od KetoDiet. Sáček s těstovinami vařte ve 400 ml vody 6-7 minut. Posypejte nastrouhaným parmezánem a nasucho opraženými dýňovými semínky a podávejte.

SÝROVÉ PLACIČKY  – 30 minut
Suroviny:
1 porce KetoDiet omelety se sýrovou příchutí
300 g květáku
Bazalka a bylinky dle chuti
2 plátky čedaru
5 ks cherry rajčátek
50 g parmazánu
Sůl a olivový olej dle chuti

Postup:
Nastrouhaný květák osolíme, necháme odstát a přebytečnou vodu slijeme a vyždímáme přes utěrku. Ve 100 ml vody důkladně rozmícháme jednu porci proteinové omelety KetoDiet (v shakeru nebo metličkou), smícháme s květákem, bylinkami a nastrouhaným parmezánem. Z těsta tvoříme placičky, které restujeme na pánvi do zhnědnutí, poté poklademe plátkem čedaru a necháme roztéct. K placičkám podáváme zeleninový salát třeba z cherry rajčat s bazalkou zakápnutý olivovým olejem.

BRAMBORÁKY – 30 minut
Suroviny:
2 porce KetoDiet proteinová placka s česnekovou příchutí
200 ml vody
300 g celeru
2 stroužky česneku
2 lžíce lněných semínek
Majoránka, sůl, pepř, kmín dle chuti
Olej dle chuti
 
Suroviny na salátek:
6 ředkviček
2 hrsti míchaného salátu
2 lžičky balsamica
Olivový olej
Postup:
Celer nastrouháme a smícháme se všemi ingrediencemi včetně prášku na proteinovou placku, aby vzniklo řidší těsto. Z těsta tvoříme placičky, které osmahneme na pánvi dozlatova. Podáváme se zeleninovým salátkem z míchaného salátu (my použili polníček, rukolu, listy červené řepy), nakrájených ředkviček, které pokrájíme. Vše smícháme a zakápneme připravenou zálivkou z olivového oleje a balsamica.

ZAPEČENÉ AVOKÁDO  – 30 minut
Suroviny:
2 avokáda
4 menší vajíčka
slanina
sýr cottage
cherry rajčata
sůl a pepř

Postup:
Avokádo podélně rozřízneme a odstraníme pecku. Lžící vydlabeme trochu dužiny. Vydlabaná avokáda poskládáme do malé zapékací misky s pečícím papírem. Do každé půlky avokáda vyklepneme 1 malé vajíčko a přidáme kousek slaniny, sýru cottage, cherry rajčátka apod. Osolíme, opepříme. Zapékáme, dokud nebude vajíčko hotové.

ŠPECLE SE ŠPENÁTEM  – 30 minut
Suroviny:
1 porce KetoDiet omelety se sýrovou příchutí
1 vejce
25 g parmazánu
½ šalotky
50 ml smetany ke šlehání
1 polévková lžíce tvarohu
½ lžičky kypřícího prášku do pečiva
1 stroužek česneku
Hrst čerstvého baby špenátu
Sůl a olivový olej dle chuti

Potup:
Vyšleháme vejce s tvarohem, s kypřicím práškem a práškem ze sáčku s KetoDiet omeletou. Vzniklé těsto nalijeme do zdobicího sáčku a do vroucí osolené vody z něho vytvoříme špecle. Vaříme cca 3 minuty. Uvařené špecle slijeme a nasucho opražíme na rozpálené pánvi dozlatova. Hotové špecle odložíme na talíř a na pánvi osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, česnek a chvilku restujeme. Do pánve vrátíme špecle, zamícháme, přelijeme smetanou, vmícháme baby špenát a na závěr posypeme nastrouhaným parmezánem.

Zdroj a foto: KetoDiet

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.