Francouzské trhy na Kampě přilákaly stovky lidí. Poprvé se dalo platit stravenkovou kartou!

Francouzské trhy na pražské Kampě přilákaly stovky zájemců. Nejrůznější dobroty, vína, sýry byly k ochutnání i zakoupení v tomto romantickém koutě hlavního města. Navíc zde kromě klasické karty bylo možné platit nejrozšířenější tuzemskou stravenkovou kartou Ticket Restaurant Card.

Pro kartu i společnost Edenred, která ji představila, to tak bylo poprvé, kdy s ní bylo možné na trhu zaplatit. Milovníci francouzského jídla, pití, hudby a zábavy tuto možnost uvítali.

„Jsme původem francouzská společnost, a proto prvním trhem, na který míříme v roce 230. výročí Velké francouzské revoluce je právě Francouzský trh na Kampě. Majitelům naší stravenkové karty a stravenek zde chceme nabídnout kulinářský zážitek, který se vymyká běžnému pracovnímu obědu,“ řekla Daniela Pedret ze společnosti Edenred.

Ticket Restaurant Card je nejrozšířenější tuzemskou stravenkovou kartou. K platbám za jídlo ji používá 150 000 tisíc tuzemských zaměstnanců, kteří s ní každý měsíc uskuteční 1,3 milionu plateb.

„Nejčastěji lidé platí s kartou v restauracích za obědy, ale použít ji lze i k placení jídel u dovážkových společností jako je Dáme jídlo a rovněž k platbám potravin v obchodech. Trhy a jarmarky jsou dalším místem, kam chceme kartu rozšířit, abychom našim zákazníkům nabízeli i něco navíc,“ doplňuje Daniela Pedret. Francouzský trh se na Kampě koná letos už po dvanácté a jedná se tak o nejstarší pražský gastronomický festival.

Na nejstarším pražském gastronomickém festivalu jsou široce zastoupeni producenti šumivých vín z mnoha regionů (Alsasko, Burgundsko, Jura, Loire, Limoux, Savoie a Bordelais), poprvé se zúčastní akce i prosulá značka Mon Crémant. Poprvé se představí take pekárna No Stress, která uvede výběr francouzských koláčů a široký sortiment pečiva a chlebů. Na akci bude I slavná cukrárna Millième, která je proslulá svými makronkami a tarteletkami nejrůznějších chutí. Poslední novinkou bude stánek určený výhradně ústřicím. Le Marché – Tučné a zdravé, každý den nabídne výběr čerstvých, speciálních nebo jemných ústřic z Normandie nebo Bretaně.

Akce je doprovázena I kulturním programem, představí se kvarteto  “Les doigts Tordus” z z Auvergne či  hudebníci Tria Romana Pokorného a jazzového dua Ondřeje Stveračka.

Foto: Edenred/Jan Kolář

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.