Je vám zima? Zahřejte se Bombardinem!

Teploty klesají, a tak je nejvyšší čas rozloučit se s chlazeným proseccem a zahřát se voňavým nápojem. Také vás hned napadl svařák? A co ho takhle vyměnit za sladkou alkoholickou lahůdku z Itálie – Bombardino?

Pokud jste někdy vyrazili lyžovat do Itálie, určitě vám tento nápoj neunikl. Bombardino totiž můžete objednat v každém baru na sjezdovce. A aby ne, tento italský „vaječňák“ pochází z oblíbeného střediska Livigno. Tehdy se psal rok 1972 a namíchal ho barista Erich Ciapponi.

Základem originální a původní receptury byla káva espresso a vaječný likér Zabaione. „Vaječňák“ se ohřál parou a vyšlehal, poté se do něj přidávalo espresso a aby toho nebylo málo, jako dokonalá tečka se přilévalo brandy a navrch šlehačka. Další alternativou za brandy bývá rum nebo skotská whisky.

Obliba tohoto nápoje je stále vyšší a vyšší, a tak se již celkem běžně dá zakoupit třeba i na trzích v Praze. Vy si své osobní Bombardino můžete ale klidně připravit doma. Ale pozor, tato dobrota leze pořádně do hlavy!

Hotový nápoj Wine Food Market Walcher Vaječný likér Bombardino RDB 17 %, koupíte na Košík.cz za 239 Kč.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.