Podzimní recept: Pstruh s dýňovo-hráškovým pyré

Dobrá ryba toho mnoho nepotřebuje a pstruh mezi ně bezpochyby patří. Jednoduše doplněný dýní, hráškem a jemným kořením. Dokonalá kombinace na právě probíhající podzim.

Suroviny na 3 porce:
• 3 filety ze pstruha
• 400g očištěné dýně (ideálně Hokaido)
• 100g hrášku (může být čerstvý nebo zmražený)
• 50g másla
• Muškátový oříšek, sůl, pepř

Postup:
Pstruha osolíme a opepříme. Rybu není třeba jakkoliv více kořenit, sama o sobě má dokonalou chuť. V pánvi rozpálíme menší množství tuku a rybu na něm osmažíme (jako první stranu osmažíme tu s kůží). Dýni nakrájíme na menší kousky a uvaříme do změknutí. Trvá to přibližně 10 – 15 minut. Jakmile je dýně měkká, přidáme k ní hrášek (čerstvý stačí minutu povařit, zmražený necháme rozmrznout). Následně vodu slijeme. Do hrnce s dýní a hráškem přidáme změklé máslo a vyšleháme pomocí mixéru na pyré. Ochutíme solí, pepřem a nastrouhaným muškátovým oříškem. Pstruha podáváme s teplým zeleninovým pyré. Můžeme zakápnout pár kapkami kvalitního olivového oleje.

Zdroj a foto: www.zrozeno.eu

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.