Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Bydlení🎄 Vánoce

Originální sob přinese vánoční atmosféru

Ve vánoční výzdobě nesmí chybět postavičky, které do interiéru vnesou vánoční náladu. Roztomilého dřevěného sobíka můžete postavit na okno, krb či stůl, ale vyjímat se bude i v blízkosti vánočního stromečku nebo jen tak na podlaze, třeba v předsíni.  Tuto originální dřevěnou dekoraci si snadno vyrobíte podle návodu Evy Trávníčkové (www.fler.cz/eve) níže a ozdobit jej mohou třeba Vaše děti.

Co budete potřebovat
Obyčejnou tužku
Papír a nůžky pro přípravu šablony
Přímočarou pilu, například Fieldmann FDP 200711-E
Tenkou překližku
Brusnou houbičku
Materiál na zdobení, například přírodniny, zbytky kožešin, látek a plsti, případně i barvy

Připravte si šablonu
Tužkou poté podle šablony obkreslete tvar soba na překližku. Nakreslete si soba na papír, nejlépe čtvrtku, a pečlivě vystřihněte. Nezapomeňte na kolmou část stojánku. Díky němu je totiž sob stabilní a může stát i v prostoru.

Vyřežte tvar sobíka
Pomocí přímočaré pily vyřežte tvar soba podle nakreslené linky. My jsme použili elektrickou přímočarou pilu Fieldmann FDP 200711-E. V rovné části řezů se můžete nechat vést laserovým paprskem, který vyznačí směr řezu.

Obruste okraje
Počítejte s tím, že z vrchní strany, což je ta, kde máte předkreslené čáry, bude řez trochu „chlupatý“. Brusnou houbičkou tvar obruste dohladka.

Sestavte a ozdobte
A máme hotovo. Teď už stačí jen spojit obě části a dozdobit soba podle vlastního vkusu.

Přímočará pila patří k nejuniverzálnějšímu nářadí, hodí především pro kratší, rovné, ale i nepravidelné řezy, případně uzavřené výřezy. S pilou Fieldmann FDP 200711-E s příkonem 710 W lze řezat prkna a desky ze dřeva různých druhů, dále překližku, dřevotřísku, ale také plasty, plech, hliník a další tvrdší materiály. Jedním prstem a bez použití nářadí lze ovládat rychloupínací sklíčidlo při výměně pilového listu. Regulaci otáček oceníte zejména při řezání tvrdších materiálů, kdy nižší otáčky snižují opotřebení pilových listů. Na pile je možné nastavit úhel řezu, resp. odklon pilového listu. Směr řezu vyznačuje laserový paprsek. Doporučená akční cena pily je 999 Kč.

Autorkou kreativního nápadu je Eva Trávníčková (www.fler.cz/eve).

Zdroj: www.fieldmann.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *