Nakládaný hermelín s majoránkou

Ať už na něj máte chuť vy, a nebo jste se jej rozhodli připravit jako dárek – touto klasikou určitě nezklamete. Projekt Zrozeno v EU přináší zajímavý recept na naložený hermelín. Díky naložení do kvalitního oleje hermelín dlouho vydrží a navíc se skvěle rozleží.

Na 4 porce budeme potřebovat:
• 4 hermelíny
• 3 stroužky česneku
• 1 velká cibule
• Mletá paprika
• Pepř
• Mletá majoránka
• 4 snítky čerstvé majoránky
• 0,5l kvalitního oleje (řepkový, slunečnicový)
• Dle preferencí můžete přidat více česneku, cibule, kyselé okurky nebo chilli papričky

Postup:
Každý ze sýrů rozkrojte v půli a každou spodní polovinu pomažte utřeným česnekem. Poté posypejte červenou paprikou (záleží na vás, zda pálivá či sladká), mletým pepřem, majoránkou a přidejte kolečko cibule. Přiklopte druhou polovinou a umístěte do sklenic. Zasypte další cibulí, přidejte několik snítek čerstvé majoránky a můžete přidat i pálivou papričku (podle chuti). Zalijte kvalitním olejem a sklenici uzavřete. Pokud necháte sklenice v teple místnosti, hermelín bude hotový přibližně za 3 dny. Pokud jej chcete uchovat déle, uložte jej do lednice, kde se vám doba nakládání zdvojnásobí.

Zdroj: www.zrozeno.eu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.