Rodinná kápézetka s levandulí

V každodenním shonu často měníme kabelky a batohy podle aktuálního programu. Tím, co by ale v jejich obsahu nikdy nemělo chybět, je tzv. levandulová kápézetka („krabička poslední záchrany“. Levandulový ghí balzám má totiž všestranné využití a ocení ho každý člen rodiny.

Smícháním ghí (přepuštěného másla), levandule a včelího vosku vznikl skvělý produkt, který se hodí mít stále po ruce. Jak vysvětluje Andrea Dostálová ze společnosti České Ghíčko: „Levandule má zklidňující a hojivé účinky, ghí zase kůži zvláčňuje a hydratuje. Jedná se opravdu o skvělé spojení, protože účinné látky z bylin jsou rozpustné v tucích, takže se díky ghí dostanou přes buněčné membrány tam, kam mají, a výborně povrchově působí.“ Levanduli s ghí v kompaktní malé krabičce proto ocení skutečně každý z rodiny. Mamince se hodí na popraskané rty a suché ruce, dětem na malé odřeniny a nosy červené od rýmy. Těm nejmenším pak poslouží jako osvědčená ochrana jemné pokožky před opruzeninami. Ale ani tatínkové nepřijdou zkrátka – ti ocení především hydratační a zklidňující účinky levandulového ghí po holení.

Praktické balení je skvělé do kabelky, kapsy i školní aktovky a voňavou kapézetku tak můžete mít stále u sebe.

Domů i na cesty
„Ghíčko je velmi prospěšný tuk, navíc bohatý na vitamíny A, D, E a K,“ vysvětluje Andrea Dostálová ze společnosti České Ghíčko. Proto je skvělé nejen při vaření, ale i pro zevní použití, a ještě lépe právě v kombinaci s bylinkami. Voňavá levandule je vhodnou volbou pro své relaxační a protizánětlivé účinky, pomoci může také při nespavosti nebo bolestech hlavy. Navíc je prý její vůně výborným odpuzovačem nepříjemného hmyzu, takže se vážně vyplatí mít levandulovou kápézetku s sebou i na cestách. Levandulový ghí balzám koupíte na www.ceskeghicko.cz za 99 Kč (30 ml) nebo si můžete pořídit ještě menší balení (15 ml) za 66 Kč.

První České Ghíčko
Ghí se stalo pro všechny, kdo chtějí vařit chutně a zdravě, stejně nepostradatelnou ingrediencí jako třeba olivový olej. Má totiž mnoho skvělých vlastností – především báječně chutná a voní, nepřepaluje se, obsahuje vitamíny A, D, E, K, navíc je bez mléčné bílkoviny. Také se nemusí chladit a vydrží alespoň 12 měsíců. Ajurvéda považuje ghí za zásadní potravinu pro zdravý vzhled, mentální rovnováhu a dobré trávení. Darujete-li někomu ghí, znamená to, že myslíte na jeho zdraví a pohodu. Více na www.ceskeghicko.cz

Zdroj a foto: www.ceskeghicko.cz

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.