Rio Mare změní i ty nejjednodušší recepty ve výjimečné
Láska a jídlo k sobě neodmyslitelně patří a některé „spojení“ vydrží i celý život. U stolu se potkáváme s přáteli a rodinou, prožíváme chvíle plné pohody, smíchu a radosti. Proč se tedy u dobrého jídla také nezamilovat?
Doma připraveným a uvařeným jídlem dáváme najevo, že nám na někom záleží a rádi bychom mu udělali radost. O to více to platí u osoby, kterou milujeme. Jen čas ale prověří pravdu známého přísloví, že láska prochází žaludkem. A pokud snad náhodou zůstane pouze láska k nějaké neodolatelné lahůdce, rozhodně ani to není málo…
Hledáte inspiraci na nějakou lehkou, zdravou, chutnou a v ideálním případě nenáročnou lahůdku? S Rio Mare vykouzlíte lahodné jídlo pro romantický večer raz dva. Zkusit můžete třeba quiche, slaný koláč z křehkého listového těsta, nebo slavný francouzský salát Nicoise. To by bylo, aby pomyslný výlet do Francie nepřinesl kýžené ovoce.
Na quiche si připravte tuňáka ve vlastní šťávě, jedno balení listového těsta, dvě vejce, 10 kusů cherry rajčátek, pár kousků černých oliv, sýr Feta, sůl a pepř. Z těsta uválejte placku, kterou přeneste do formy a upravte okraje tak, aby zbytečně nepřesahovaly přes okraj formy. Cherry rajčátka rozkrojte na půlku a pokrájejte sýr na drobné kostky. Vložte do mísy, přidejte tuňáka, rozšlehané vejce, olivy a podle chuti přidejte sůl a pepř. Takto vytvořenou náplň nalijte
na připravené těsto a dejte péct do trouby na 180°C cca 35-45 minut.
Rio Mare tuňák ve vlastní šťávě
Pokud chcete dietnější verzi klasického tuňáka, pak je tento ideální volbou. Jelikož není naložený v oleji, nabízí se bezpočet možností další úpravy. Pro „dietáře“ je klíčové, že obsahuje maximálně 1 % tuku ve 100 g. Velmi dobře
se hodí do čerstvých a lehkých pokrmů, do klasických i méně obvyklých salátů, obohacených například čerstvým nebo sušeným ovocem.
Tuniakový šalát v avokádových lodičkách
?Rio Mare tuniak, avokádo, fazuľa – to je základ ďalšieho skvelého receptu od Moje barevná kuchyně ktorý vám pomôže zaradiť ryby do vášho jedálnička aspoň 2x týždenne! ??
Zveřejnil(a) Rio Mare dne Čtvrtek 23. listopadu 2017
Na salát Nicoise budete potřebovat filety tuňáka v extra panenském olivovém oleji, 250 g malých nových brambor, 200 g fazolových lusků, ledový nebo hlávkový salát, hrst černých oliv a 4 vejce. Nejprve uvařte brambory pokrájené na půlku ve slupce a po chvilce přidejte lusky. Jakmile vychladnou, dejte je do mísy. Přidejte tuňáka, pokrájený salát a olivy. Zálivku připravíte z olivového oleje, lžíce hrubozrnné nebo dijonské hořčice a lžíce majonézy. Důkladně prošlehejte a vmíchejte do salátu, dochuťte solí a pepřem. Navrch pak položte uvařená vejce.
Rio Mare tuňák v extra panenském olivovém oleji
Jedná se o vysoce kvalitní pochoutku, která se vyznačuje svou typickou růžovou barvou. Vysokou jakost zaručují přísné kontroly a velmi pečlivý proces čištění. Díky použitému oleji má bohatší a výraznější chuť a je tak ideální pro konzumaci bez jakýchkoliv úprav, pouze s čerstvým pečivem a zeleninou
„Rio Mare – skvělá ryba, skvělá chuť“
Pro více informací, inspirace i lahodných a rychlých receptů, navštivte https://www.riomare.cz/