Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Sport

Restartujte svoje tělo pomocí cvičení SM systém

Na co jsme všichni čekali je tu. Restart, aneb postupné rozvolňování vládních opatření opět přináší možnost zajít si do fitka, ke kadeřníkovi, na masáž, nebo na jógu či si dopřát jiný cvičící systém například pod dohledem odborníka ve studiu. Dlouhé týdny většina z nás trávila svůj čas jiným než obyčejným režimem, a tak i naše těla vypadla z běžného zdravého rytmu. Zpět je můžeme dostat díky stabilizačnímu a mobilizačnímu systému (SM systém).

Žijeme jen jednou. Stará pravda, která se v současné pandemii jistě nejednou objevila před očima. Naše tělo je také jen jedno. A proto se o něj musíme starat. Chceme-li být zdraví, musíme ho udržovat v kondici a dopřát mu pravidelnou péči. Přece i s automobilem, aby fungoval, jak má, jezdíme pravidelně do servisu. SM systém je jedinečný princip cvičení se specifickým elastickým lanem vhodný pro lidi s problémy bolesti zad, která má velká část populace a především ta, která dennodenně tráví velký počet hodin sezením v práci, ale i doma. Doporučuje se však i ostatním, kteří chtějí poruchám páteře předejít. Cvičení je tak vhodné pro všechny bez ohledu na věk nebo pohlaví.

Hlavním principem cvičení je stažení obvodu pasu šikmými břišními svaly a protažení páteře směrem vzhůru. Tím dochází k nasátí tekutin do disku (ploténky) a podpoře jeho výživy. Správné držení těla, nejen při pohybu, aktivuje svalové řetězce, ty se propojí od ramen až po chodidla a tvarují i klenbu nohy. Zdravotní stav se dá upravit tak, abychom žili bez bolesti. Ve Studiu Danah se mu věnují od A do Z. Díky kurzům cvičení SM systémem v útulné klimatizované tělocvičně, cvičí v malých skupinkách po 5 lidech. Přestože na pár týdnů z důvodu nouzového stavu se museli služby přerušit, už od 11. května opět Studio Danah funguje. Zatím tedy v režimu cvičitel + tři lidi a cvičení trvá 30 min. Na hygieně a dodržování pravidel dbáme, a proto cvičíme v rouškách či ochranném štítu a dezinfekce na ruce je dostupná na recepci. Šatna je uzavřena.

Cvičení SM systémem je vhodné i pro děti a lze ho provádět v sedě a následně, až bude tělo stabilní, přejít na cvičení ve stoje. Díky propracovanému systému se během cvičení protahují svaly přetěžované, například oblast krční a bederní. Novým zájemcům doporučujeme navštívit alespoň 10 lekcí, kde na ně bude dohlížet zkušený cvičitel, a poté už budou moci cvičit sami v pohodlí domova.

Studio Danah ceník cvičení SM systém: 1 lekce (30 min) zkušební stojí 150 Kč, 10 lekcí stojí 940 Kč. Senioři (od 65 let) 1 lekce stojí pouze 60 Kč a 10 lekcí 600 Kč. Individuální lekce cvičení SM systém stojí 450 Kč.

Autor: Dana Hodanová, osobní terapeut ve Studio Danah

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *