Kapustovo – fazolové karbanátky

Projekt Zrozeno v EU přináší ve spolupráci s food bloggerkou Barborou Charvátovou recept z kvalitní domácí zeleniny na kapustovo – fazolové karbanátky.

Na 16 karbanátků (4 porce) budeme potřebovat:

  • 250g kapusty (asi půlka středně velké)
  • 240g vařených červených fazolí
  • 2 vejce
  • 3 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 50g strouhaného sýra (lze použít Grana Padano)
  • 80g strouhanky
  • 40g rýžové mouky (lze nahradit kukuřičnou, pohankovou či klasickou pšeničnou)
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Řepkový olej

Postup:
Kapustu rozdělte na listy a dobře omyjte (zvláště ve spárách uvnitř košťálu zůstává často hlína a kamínky). Listy vložte do hrnce s vroucí vodou a krátce povařte (cca 5 minut), aby se vám kapusta lépe mixovala.

Do mixéru dejte uvařené fazole (pokud máte z plechovky, tak pouze fazole bez nálevu), nakrájenou spařenou kapustu, dvě vejce, sýr, česnek a cibuli. Rozmixujte na pyré (nemusí být úplně do hladka, pokud to nepreferujete).

Dochuťte solí a pepřem a zahustěte strouhankou a moukou. Její množství se může mírně lišit podle toho, jak šťavnatou jste měli kapustu, proto si případné množství dolaďte tak, aby se vám s hmotou dobře pracovalo. Pokud nemáte mouku rýžovou, můžete použít například kukuřičnou, pohankovou, či klasickou pšeničnou či špaldovou.

Z těstíčka tvarujte placky o velikosti karbanátků. Ty pak smažte na pánvi s malým množstvím kvalitního řepkového oleje původem z EU. V mezičase si připravte přílohu v podobě pečených brambor. Velké kousky brambor doporučujeme na chvilku předvařit, tenčí plátky není třeba.

Zdroj a foto: www.zrozeno.eu

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.