Prožijte léto plnými doušky s koktejly z Prosecca Mionetto

Je libo skvělý letní drink? Navoďte si i v pohodlí domova tu pravou dovolenkovou atmosféru! Připravte si jednoduché a originální koktejly z Prosecca Mionetto, které perfektně osvěží, ale i skvěle rozproudí každou party.

Mionetto strawberry mint
Ingredience na koktejl:
2 dcl Mionetto Prosecco
2 cl bílý rum
2 cl jahodový sirup
hrst jahod
mátové lístky
led

Postup:
Ve sklenici rozmačkejte jahody, 3 mátové lístky a vytvořte dřeň. Do ní přilijte sirup, rum a přihoďte několik kostek ledu. Vše zalijte proseccem, opatrně promíchejte, a nakonec ozdobte jahodami a mátou.

Mionetto blueberry thyme
Ingredience na koktejl:
2 dcl Prosecco Mionetto
4 cl borůvkový sirup
čerstvý tymián a borůvky na ozdobu
led

Postup:
Do sklenice vylijte sirup a nechte pár minut zamrazit. Do sklenky se sirupem poté přidejte trochu nadrceného tymiánu, led a opatrně přilijte prosecco tak, aby se ingredience nepromíchaly ihned, ale postupně, a vznikl tak tzv. ombré efekt. Nakonec ozdobte tymiánem a borůvkami.

Mionetto fresh orange
Ingredience na koktejl:
1 dcl Prosecco Mionetto
0,5 dcl čerstvá grepová šťáva
0,5 dcl čerstvá pomerančová šťáva
1 čajová lžička medu
snítka tymiánu
led

Postup:
Ve sklenici rozmíchejte med s grepovou a pomerančovou šťávou, přidejte několik kostek ledu a vše zalijte proseccem. Ozdobte tymiánem.

Mionetto blueberry lemon
Ingredience na koktejl:
1,5 dcl Prosecco Mionetto
4 cl limoncello
2 cl citronový sirup
borůvky, tymián a citrón na ozdobu
led

Postup:
Do sklenky vložte několik kostek ledu. Ty zalijte proseccem, sirupem a limoncellem. Dobře promíchejte a ozdobte tymiánem, borůvkami i citrónem.

Mionetto raspberry mojito
Ingredience na koktejl:
1 dcl Prosecco Mionetto
0,5 dcl sodovka
hrst čerstvých malin
3 lístky máty

Postup:
Podrťte nebo natrhejte lístky máty a vložte je do připravené sklenice. Poté přidejte rozmačkané maliny. Zalijte sodovkou, proseccem a promíchejte. Na závěr ozdobte mátou.

Zdroj a foto: Mionetto

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.