Hruškový mugcake s tvarohem

Projekt „Naskoč na mléčnou vlnu“ přináší ve spolupráci s food blogerkou Barborou Charvátovou recept na zajímavý dezert z mléka a mléčných výrobků pro vás a vaše děti.

Na 1 porci budeme potřebovat:
30 g ovesných vloček
50 g tvarohu (1 polévková lžíce)
1 vejce
1 zralá hruška
Sladidlo dle chuti (nemusí být)

Postup:
V misce smíchejte vločky, tvaroh, vejce a rozmačkanou nebo nastrouhanou hrušku. V případě potřeby můžete i dosladit libovolným sirupem či jiným sladidlem. Přesuňte hmotu do hrníčku (ne až úplně po okraj, nechte těstu trošku místa, aby mohlo pracovat) a dejte na cca 3 minuty do mikrovlnky. Hotový dezert můžete jíst lžící přímo z hrníčku, anebo jej vyklopit a ještě ozdobit.

Zdroj a foto: www.mlecnavlna.cz

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.