Hruškový koláč

Podzimní recept na výborný hruškový koláč s mandlovou náplní ze špaldové mouky Pernerka. 

Časová náročnost: 60 minut

Suroviny na těsto:
220 g hladké špaldové mouky Pernerka
60 g cukru
1 vejce
100 g másla pokojové teploty
Špetka soli

Suroviny na mandlovou náplň:
250 g tučného tvarohu
100 g cukru
2 vejce
100 g mletých mandlí
2 PL hladké mouky

Suroviny na svařené hrušky:
Asi 3 hrušky
2 PL cukru
Skořice
3 PL rumu
500 ml vody

Postup:
Nejprve ze všech surovin vypracujeme těsto, které upěchujeme do koláčové formy a dno propícháme vidličkou. Poté si v hrnci svaříme hrušky tak, že přidáme všechny ingredience a hrušky rozpůlené na poloviny (bez jadřinců). Vaříme cca 2–3 minuty, záleží na zralosti hrušek. Hrušky by měly být po uvaření spíše tvrdší, ještě se dodělají v troubě. Mezitím si připravíme mandlovou náplň. Smícháme si všechny ingredience a umícháme krém, který poté vlijeme do formy vyplněné těstem. Nakonec přidáme hrušky, které jsme si předem nařízli na hřbetu. Pečeme v předehřáté troubě na 160 stupňů cca 40 minut. Vychladlý koláč pocukrujeme a dozdobíme mandlemi.

TIP – Hladká špaldová mouka Pernerka
Vyzkoušejte pečení s jemně mletou špaldovou moukou Pernerka. Pokrmům dodá jemně oříškovou chuť a lze ji přitom používat stejným způsobem jako běžnou hladkou pšeničnou mouku, se kterou se dá v jakémkoliv poměru kombinovat nebo ji zcela nahradit. Špaldová hladká mouka Pernerka je připravena unikátní mlecí technologií, která výrazně méně poškozuje škrobové zrno. Díky tomu získává Pernerka vynikající pečící vlastnosti. Cena: 19 Kč

Zdroj a foto: www.pernerka.cz

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.