Glazurovaný švestkový koláč

Upečte si lahodný švestkový koláč.

Čas přípravy: 60 minut

Suroviny:
3 vejce
250 g cukru krystal
250 ml smetany ke šlehání
500 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
20 švestek
5 lžic meruňkové marmelády
2 lžíce rumu

Postup:
Vejce ušleháme s cukrem, postupně přiléváme šlehačku a zašleháme mouku s kypřícím práškem. Hladké těsto vlijeme do pekáče vyloženého pečícím papírem nebo vymazaného tukem a vysypaného moukou. Švestky vypeckujeme a rozkrájíme na čtvrtiny, klademe je přes celý povrch těsta. V předehřáté troubě pečeme na 180 °C. V mezičase si připravíme glazuru. V kastrůlku rozehřejeme džem s rumem a prohříváme tak dlouho, až je z glazura úplně lepkavá. Glazuru propasírujeme a ještě teplou nanášíme na hotový švestkový koláč.

TIP Dortisimo.cz:
Nechce se vám připravovat domácí glazura? Použijte želatinu ve spreji. Práce s ní je rychlá, stačí jen nastříkat. Výsledek bude perfektně lesklý, stejnoměrně pokrytý a hlavně chutný koláč. Cena: 162 Kč

Zdroj a foto: www.dortisimo.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.