Zdeněk Pohlreich a Mahulena Bočanová připravují lososa teriyaki a palačinky s čokoládou

Online pořad Zdeňka Pohlreicha Doma jako šéf se natáčí v příjemném prostředí Miele Experience Center v Praze. Jedním z milých hostů, kteří přijali Zdeňkovo pozvání, je i herečka a moderátorka Mahulena Bočanová.

Milovníky exotických chutí zcela jistě zaujme losos teriyaki se salátem pak choi, tradicionalisté ocení snadný recept na palačinky s čokoládou. Přejeme dobrou chuť a skvělou zábavu při vaření s Miele.

Losos teriyaki se salátem pak choi (hlavní chod, 4 porce)
Ingredience na rybu:
800 g filetu lososa
2 lžíce sójové omáčky
1 lžíce sladké chilli omáčky
1 lžíce medu
1 lžíce sezamového oleje
1 lžíce mirinu nebo sherry
1 malý kousek čerstvého zázvoru

Ingredience na salát:
1 lžíce sezamových semínek
4 saláty pak choi
3 stroužky česneku
2 lžíce sezamového oleje
75 ml zeleninového vývaru

Postup:
Lososa nakrájejte na čtyři stejně velké porce. V misce promíchejte sójovou omáčku, chilli omáčku, med, sezamový olej, mirin či sherry a oloupaný a najemno nastrouhaný zázvor a svařte v rendlíku o třetinu objemu. Plech vyložte pečicím papírem, položte na něj rybu, důkladně ji potřete marinádou a pečte v troubě předehřáté na 200 °C zhruba 10 minut dorůžova. Mezitím opražte nasucho v pánvi sezamová semínka a přesypte je do misky. Salát pak choi očistěte a nakrájejte na čtvrtky nebo poloviny, česnek oloupejte a nasekejte nadrobno. V uvolněné pánvi rozehřejte olej, opékejte salát pak choi 2 minuty, přidejte česnek na stranu pánve a restujte ho 30 vteřin. Vlijte vývar a poduste 5 minut, až salát změkne, ale bude ještě křupavý. Na talíř rozdělte dušený pak choi salát a filet lososa a posypte sezamem.

Palačinky s čokoládou (dezert, 4 porce)
Ingredience na těsto:
olej na smažení (podle potřeby)
2 vejce
mléko
sůl
hladká mouka

Postup:
Rozmixujeme hladkou mouku se špetkou soli, vejci a mlékem, aby nám vznikla směs na palačinky. Na pánvi rozpálíme olej a vlijeme směs. Smažíme dozlatova z obou stran. Palačinky si doladíme čímkoliv, co nám chutná. Zdeněk v tomto případě použil čokoládu, ale můžeme sáhnout po marmeládě, tvarohu i pudinku.

Zdroj a foto: www.miele.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.