Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Jídlo a pití

Švestkový kynutý knedlík – Germknödel

Máte přebytek švestek? Vyzkoušejte lahodný švestkový kynutý knedlík!

Porce: 5 ks obrovských knedlíků
Čas:

Ingredience:
250 g hladké mouky Pernerka
25 g droždí
125 ml mléka
25 g cukru
1 ks vejce
25 g másla
Špetka soli

Náplň – švestková povidla nebo vypeckované švestky nakrájené na čtvrtky
Omáčka – vanilkový pudink, mléko, cukr, máslo
Na posypání – mletý mák

Postup:
Trochu vlažného mléka smícháme se lžičkou cukru a droždím. Necháme cca 15 minut vzejít kvásek. V mikrovlnce si rozehřejeme máslo. Smícháme všechny ostatní ingredience, přidáme rozehřáté máslo + kvásek a vypracujeme hladké těsto. Z těsta uděláme 5 hromádek, do kterých zabalíme švestky, případně povidla a uděláme knedlík. Necháme na pomoučeném vále kynout cca 30 minut. Vaříme v osolené vroucí vodě. Nejdřív 5 minut pod pokličkou, poté otočíme a vaříme 5 minut bez pokličky.

Pozor: Knedlíky při vaření hodně nabydou, proto vařte po malém množství.

Omáčka: Uvaříme si řídký pudink, který poté zjemníme máslem. Na talíř nalijeme řídký pudink, položíme knedlík a posypeme mákem. Mák můžete smíchat s moučkovým cukrem, aby byl víc sladký.

TIP – Pšeničná hladká mouka Pernerka
Hladká pšeničná mouka Pernerka je vhodná pro přípravu nejrůznějších kynutých těst a na pečení sladkých i slaných pokrmů.

Zdroj a foto: www.pernerka.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *