Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

CelebrityZábava

4 Tenoři převzali za své debutové album Zlatou desku Supraphonu a vyjíždí na podzimní turné!

V pondělí 30. srpna odpoledne převzali členové vokální formace 4 Tenoři Marian Vojtko, Pavel Vítek, Jan Kříž a Michal Bragagnolo – za své debutové album Zlatou desku Supraphonu. Na svém eponymním prvním albu potěšili své příznivce kolekcí filmových a muzikálových evergreenů od Karla Svobody, Andrew Lloyd Webbera a Ennia Morriconeho. Album se po svém vydání v září 2020 drželo několik týdnů v hitparádě nejprodávanějších alb IFPI-ČR. Podle daných pravidel dosáhlo CD kreditu zlaté desky již po devíti měsících od svého vydání a úspěch u posluchačů slavil i první singl z alba, kterým byl duet Krása, již 4 Tenoři nazpívali s Lucií Bílou a věnovali ho památce Karla Gotta.

V rámci slavnostního předání zlaté desky producent Janis Sidovský oznámil, že kvarteto vyprodalo pražské Fórum Karlín a přidává v tomto prestižním sále druhý Vánoční galakoncert, 11. prosince od 15:00 hodin.

Z aktuálního koncertního diáře 4 Tenorů:
3. září – Poprad
9. září – Jilemnice
14. září – Mladá Boleslav
15. září – Ústí nad Labem
17. září – Třeboň
21. září – Náchod
22. září – Zašová
23. září – Brno
28. září – Zlín
19. října – Ostrava
20. října – Prostějov
28. listopadu – Česká Lípa
29. listopadu – Kolín
30. listopadu – Karlovy Vary
1. prosince – Stříbro
2. prosince – Hlinsko
3. prosince – Dobruška
7. prosince – Hronov
9. prosince – Nový Bydžov
11. prosince – Fórum Karlín 15:00 a 19:00
12. prosince – Přimda
15. prosince – Hořovice
17. prosince – Kostelec nad Orlicí
19. prosince – Lomnice nad Popelkou
23. prosince – Klatovy

2022
8. března – Jičín
16. března – Liberec
23. března – Hradec Králové
25. dubna – Uherský Brod
26. dubna – Hodonín
27. dubna – Znojmo
16. června – Bratislavský hrad
19. června – Pocta Karlu Gottovi
20. června – Pocta Karlu Gottovi

BIOGRAFIE:
Marian VOJTKO – tenor
Držitel ceny Thálie, představitel hlavních rolí v muzikálech Fantom opery, Ples upírů, Dracula, Bídníci, Monte Cristo, Jekyll & Hyde nebo Baron Prášil. Účinkoval také v představeních Muž se železnou maskou, Kleopatra, Tři mušketýři, Čarodějka, Aida, Polská krev nebo Krysař.

Michal BRAGAGNOLO – tenor
Sólista Národního divadla v Praze (La Traviata, Romeo a Julie, Z mrtvého domu, Billy Budd) a muzikálových inscenací Fantom opery, Ples upírů nebo Balada pro banditu. V Hudebním divadle Karlín hostuje v inscenaci Veselá vdova.

Pavel VÍTEK – barytenor
Vytvořil premiérové role v muzikálech Bídníci, Pomáda, Dracula, Fantom opery, Mamma Mia!, Noc na Karlštejně, Rebelové, Miss Saigon, Cikáni jdou do nebe, Angelika, Tři mušketýři nebo Ples upírů, za který byl nominován na cenu Thálie. Jeho hity si zpívají 2 generace příznivců.

Jan KŘÍŽ – tenor
Dvojnásobný držitel ceny Thálie hostoval na německých scénách v hlavní roli muzikálu Plesu upírů. V ČR účinkoval v inscenacích Rocky, Pomáda, Horečka sobotní noci, Noc na Karlštejně, Děti ráje, Zpívání v dešti, Mefisto, Robin Hood, Atlantida, Divotvorný hrnec nebo Srdcový král.

Zdroj a foto: www.4tenori.cz, Martin Kubica

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *