Brokolicové palačinky

Ve spolupráci s food bloggerkou Barborou Charvátovou přinášíme tip na netradiční školní svačinu pro vaše děti. Chléb se šunkou a sýrem zná každé dítě. Překvapte své ratolesti něčím zajímavým.

Mléčné výrobky jsou považovány za základní zdroje vitaminů a minerálních látek, které děti, v průběhu růstu, skutečně velmi potřebují. Z tohoto důvodu přinášíme ve spolupráci s food bloggerkou Barborou Charvátovou, která se zaměřuje na přípravu pokrmů pro děti, netradiční svačinu pro vaše děti do školy.

Na zhruba 4 větší palačinky:

  • 150 g syrové brokolice
  • 1 vejce
  • 250 ml mléka
  • 170 g hladké mouky, může být špaldová

Postup:
Brokolici uvařte do změknutí, poté dobře slijte od vody a s částí mléka rozmixujte na hladkou kaši. Poté přidejte zbylé mléko, vejce a mouku. Míchejte, dokud nebudete mít palačinkové těsto. Je důležité zmínit, že množství mouky se může lišit v závislosti na druhu, neboť každá saje jinak. Správnou konzistenci si tedy dolaďte tak, aby se vám dobře tvořily palačinky. Ty smažte na pánvi s kapkou oleje, na kvalitní nepřilnavé pánvi to však jde i zcela bez použití tuku. Hotové palačinky doporučujeme servírovat s mléčnými výrobky. Ideálně s tvarohem, krémovým čerstvým sýrem. Doplnit můžeme trhaným kuřecím masem, šunkou nebo uvařeným vejcem či lososem. Palačinky jsou výborné také s mletým masem a zeleninou na způsob boloňské omáčky. Fantazii se meze nekladou.

Zdroj a foto: www.mlecnavlna.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.