Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Jídlo a pití

Výběrová káva v Kapslích doubleshot = jednodušší už to nebude

Výběrová káva zabalená tak, abyste si ji mohli dopřát kdykoliv, a nejen, když máte čas hrát si s její přípravou. To jsou Kapsle od pražírny doubleshot, ve kterých jsou kávy, které znáte z jejich kaváren. Na výběr jsou tři druhy, všechny z obnovitelných zdrojů, kompostovatelné a káva z nich je jako z pákového kávovaru.

Cílem doubleshotu bylo a je ještě více zpřístupnit výběrovou kávu každému, kdo si ji chce dopřát. „A káva v kapslích je ten nejjednodušší způsob domácí přípravy, čímž se stává přístupnou i pro lidi, kterým sice chutná, ale nemají čas nebo chuť hrát si s její přípravou. Z našich Kapslí si i se základním kávovarem uděláte naprosto bez práce opravdu skvělé espresso, ke kterému byste se jinak v domácích podmínkách těžko přibližovali. Takže jednoduchost, ale bez kompromisu v chuti,” vysvětluje Jaroslav Tuček, zakladatel doubleshotu, proč pražírna netradičně přidává do sortimentu kávové kapsle. Ty jsou jinak obvyklé spíše u komoditní kávy, která nemá takové nároky na pestrost chuti.

„Velkou překážkou pro nás nebylo to, že bychom odmítali systém přípravy espressa z kapslí, ale to, kolik zbytečného, nerecyklovatelného odpadu hliníkové kapsle generují. Naše Kapsle jsou proto vyrobené z obnovitelných materiálů a jsou plně kompostovatelné. Jsou z ligninu, který je vedlejším produktem v papírenském průmyslu a pochází ze dřeva,” popisuje dále Tuček, jak se vyrovnal doubelshot s asi nejkritizovanějším aspektem kávových kapslí obecně.

Díky systému, kdy je káva mletá těsně před plněním kapslí a poté je izolovaná od okolí, téměř nedochází k oxidaci. Káva z Kapslí doubleshot je díky tomu čerstvá a voňavá až měsíc od výroby, čehož jinak u předem mleté kávy nelze dosáhnout.

Vybírat můžete ze tří různých Kapslí:
Start – tohle espresso je sladké, chutná po karamelu, čokoládě a pražených oříšcích a zkrátka si ho užijete, nejen vypijete. Na www.doubleshot.cz za 160 Kč, 10 kapslí.

Funky – obsah těchto Kapslí se mění každou sezónu a doubleshot do nich vybírá kávy pestré a zábavné. Teď je v nich šťavnatá, ovocná káva, která voní a chutná po jahodách v čokoládě (Finca Emporium Panama). Na www.doubleshot.cz za 190 Kč, 10 kapslí.

Decaf – jemně ovocné espresso chutná po medu, kakau a vanilce a v chuti nepoznáte, že mu chybí kofein. Na www.doubleshot.cz za 190 Kč, 10 kapslí.

A třeba jako vánoční dárek si můžete jen nyní koupit dárkovou sadu Kapslí, ve které najdete 10 ks od každého druhu zabalených tak, že vy už je balit nemusíte.  Ideální dárek pro všechny fanoušky výběrové kávy, kteří závidí ostatním, že si mohou kávu připravit stiskem jednoho tlačítka.  Na www.doubleshot.cz za 460 Kč, dostupné pouze do vyprodání.

Kapsle padnou do každého kávovaru systému Nespresso, ale kdybyste chtěli něco víc, doubleshot bude mít v nabídce i speciální kapslový kávovar Morning. Ten vám umožní nastavení tlaku, teploty i váhy vody dokonce pomocí aplikace v mobilním telefonu, takže s ním můžete být domácím baristou i s Kapslemi!

Tak jako tak ale z Kapslí vždy dostanete fantastické espresso. Bez práce a praxe v jeho přípravě.

Zdroj a foto: doubleshot

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *