Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Zábava

Nebát se promluvit. Minisérie Guru vrcholí soudním přelíčením!

Již v pátek 28. ledna bude exkluzivně na Voyo uveden závěrečný díl úspěšné minisérie Guru autorů Filipa Bobiňskiho, Jana Coufala a Petra Šizlinga, která je v režii Bisera A. Arichteva uváděná pod značkou Voyo Originál. Opět nabídne sugestivní herecké výkony Anny Fialové, Vojty Kotka, Zuzany Stivínové a dalších, aktuální téma a atraktivní kombinaci žánrů sociálního dramatu a thrilleru. A tentokrát i soudní finále a další velmi důležitý vzkaz pro oběti znásilnění a jiných sexuálních útoků.  

Alice (Anna Fialová) sebrala veškerou odvahu i síly a další oběti sexuálního násilí, kterého se na nich dopustil samozvaný guru Marek (Vojta Kotek), zkontaktovala sama. Zároveň je přiměla v kauze vypovídat. Ani vyšetřovatelka Petra (Zuzana Stivínová) nezůstává nečinná a po pokusu o sebevraždu Kamily (Alžběta Malá) se odsouzení Marka a jeho společnice Kláry (Kristýna Podzimková) stane její nejen profesní, ale i osobní prioritou. Závěrečný díl minisérie Guru vrcholí v soudní síni výpověďmi Alice a dalších obětí (Elizaveta Maximova, Natálie Havlová, Táňa Malíková či Jessica Bechyňová) a následným vynesením rozsudku.

Minisérie Guru je podle tvůrců v první řadě apelem na nalezení odvahy k oznámení znásilnění příslušným orgánům. „Příběh Guru má osobní rovinu, kdy sledujeme Alici a její boj za spravedlnost. Vyprávíme příběh jedné konkrétní ženy v konkrétní situaci. Obecnější vyznění pak říká, že i když to stojí hodně sil a mnohdy má člověk pocit, že prohrál, že nic už nemá cenu, že mu nikdo nevěří, nemá se vzdát. Že nedělat nic je to nejhorší. Že za pravdu a spravedlnost má smysl se rvát,” říká Jan Coufal, jeden z autorů, scenárista a showrunner.

Představitelka hlavní hrdinky Alice, Anna Fialová, pak doufá, že minisérie může napomoci k prolomení společenského tabu. „To, že se o těchto věcech začne častěji a hlasitěji mluvit by nemělo být pouhé plus, pro mě je to hlavní důvod, proč Guru vznikl. Minisérie totiž v prvním plánu nevypráví o guru a jeho praktikách, ale o dívce, která se nebojí promluvit o tom, co se jí stalo, a zároveň se snaží přesvědčit ostatní ženy, aby ani ony nemlčely. Posláním minisérie je dodat odvahu zneužitým ženám a mužům, aby se nebáli jednat,” říká.

Autoři projektu: Jan Coufal, Filip Bobiňski, Petr Šizling // Režie: Biser A. Arichtev // Námět: Hana Roguljič // Scénář: Jan Coufal // Kreativní producent TV Nova: Michael Bütow // Producent Dramedy Productions a showrunner: Filip Bobiňski // Výkonný producent Dramedy Productions: Petr Šizling // Hlavní kameraman: Marek Janda // Zvuk: Daniel Němec // Střih: H.M.C. a Martin Šašek // Kostýmní výtvarnice: Stáňa Šlosserová // Umělecký maskér: Pavel Bauer // Architekt: Adam Pitra // Casting: Petra Svarinská // Vedoucí produkce: Tereza Lacinová

Hrají: Anna Fialová, Zuzana Stivínová, Vojtěch Kotek, Kristýna Podzimková, Alžběta Malá, Lucie Štěpánková, Vasil Fridrich, Denisa Barešová, Martina Czyžová, Martin Myšička, Michal Isteník, Lukáš Melník, Adéla Petřeková, Marek Pospíchal, Jiří Roskot, Elizaveta Maximova a další.

Zdroj a foto: TV Nova

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *