Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Jídlo a pití

Dezerty z lásky

Láska prochází žaludkem, to je známá pravda. Tak připravte na Valentýna svému miláčkovi třeba romantickou snídani do postele. Ale netravte v kuchyni moc času, ať zbyde nějaký také na tu lásku ? Proto přinášíme recepty na rychlovky se 100% výsledkem.

Valentýnské tartaletky
Suroviny:
Linecké cukroví bez lepku Labeta
100 g másla
1 vejce
Puding čokoládový bez lepku Labeta
300–400 ml mléka, 2-3 lžíce cukru
ovoce na ozdobení

Postup:
Připravíme si těsto na linecké cukroví dle návodu na krabičce (připravenou směs vymícháme s vejcem a máslem). Těsto vyválíme, ale nebudeme vykrajovat, místo toho jím vyložíme formičky na tartaletky. Těsto ve formičkách propícháme vidličkou, ze zbytků těsta vykrojíme malá srdíčka a vše dáme péct na 10 min při teplotě 180 °C. Mezitím si nachystáme čokoládový puding podle návodu na sáčku – použijte jen polovinu mléka, aby byl hustý. Hotový puding rozdělíme do předpečených tartaletek, zvýšíme teplotu na 200 °C a pečeme dalších 10-15 min. Ozdobíme ovocem a lineckými srdíčky.

Zamilované muffiny
Suroviny:
Kakaové muffiny bez lepku Labeta
75 g měkkého másla
120 ml mléka
1 vejce
200 g mražených malin
3–4 lžíce cukru krupice
250 g mascarpone
4 lžíce krupicového cukru
200 ml 40% smetany ke šlehání
čerstvé maliny a cukrové sypání ve tvaru srdíček na ozdobení

Postup:
Jako první si musíme připravit malinové pyré. Maliny dáme s cukrem do kastrůlku a necháme společně chvilku povařit. Ještě teplé přepasírujeme přes síto, abychom odstranili zrníčka. Z uvedeného množství malin vznikne asi 120–140 g pyré, hodně záleží na tom, kolik vody maliny pustí a jak intenzivně budeme pasírovat. Přikryjeme folií a dáme chladit do lednice. Pyré musí být studené, abychom ho mohli vyšlehat s mascarpone a smetanou, takže si ho můžeme připravit den předem a uchovat v lednici. Obsah balení kakaových muffinů smícháme se 75 g měkkého másla, 120 ml mléka a 1 vejcem. Směs šleháme do hladkého těsta. Těstem naplníme košíčky cca do 3/4 objemu. Pečeme v předehřáté troubě na 150 °C po dobu 25-30 minut. Zkontrolujeme pomocí špejle, zda jsou muffiny již propečené. Mascarpone promícháme s malinovým pyré a cukrem. Pak vlijeme smetanu a společně vyšleháme do tuhého krému. Ke konci je lepší šlehat pomalu, abychom nepřešlehali. Dle chuti přisladíme. Krém přendáme do zdobicího sáčku a nastříkáme na vychladlé muffiny. Posypeme srdíčky a dozdobíme malinou.

Panna Cotta
Suroviny:
500 ml smetany ke šlehání
10 g Želatiny čiré Labeta (tj. půl balení)
2 Vanilinové cukry Labeta
čerstvé maliny nebo jiné (ideálně červené) ovoce

Postup:
Smetanu přivedeme k varu a rozpustíme v ní vanilinový cukr. Promícháme a odstavíme z plotny. Do horké smetany vmícháme želatinu a šleháme ručním šlehačem asi 1-2 minuty. Hotovou směs rozlijeme do studenou vodou vypláchnutých mističek a dáme ztuhnout do lednice alespoň na 4 hodiny. Hotový dezert ozdobíme rozmačkanými čerstvými malinami nebo jakýmkoliv jiným čerstvým ovocem.

Bezlepkové kukuřičné lívanečky se zakysanou smetanou a ovocem
Suroviny na lívance:
490 ml mléka
350 g Kukuřičné mouky Labeta
Instantní droždí Labeta
špetka soli
1 vejce
50 g cukru
trocha vanilky a citronové kůry na dochucení

Na ozdobu:
200 g zakysané smetany
čerstvé ovoce
Toping s příchutí jahoda Labeta
čerstvá máta

Postup:
Smícháme všechny sypké ingredience potřebné na lívance, přidáme vejce a teplé mléko a necháme na teplém místě kynout asi 45 minut. Z nakynutého těsta smažíme lívance dozlatova na olejem vymazaném lívanečníku. Zdobíme je zakysanou smetanou, čerstvým ovocem, topingem či lístky máty. V zimě můžeme na ozdobu použít ovoce mražené, které prohřejeme a případně zahustíme škrobem.

Kakaové bábovičky bez lepku (6 mini báboviček)
Suroviny a těsto:
180 g rýžové mouky Labeta
2 lžíce holandského kakaa
80 g cukru
75 ml plnotučného mléka
75 ml rostlinného oleje
1 vejce
1 lžička kypřicího prášku do pečiva bez lepku Labeta
¼ lžičky jedlé sody Labeta
špetka xantanové gumy
špetka vanilky

Suroviny na čokoládovou polevu: 
40 g 70% čokolády
80 ml 33% smetany
lžíce másla

Na ozdobu:
lyofilizované ovoce a sušené květy

Postup:
Troubu předehřejeme na 160 °C a formičky na mini bábovky vymažeme olejem, aby se po upečení lépe vyklápěly (skvělým pomocníkem je olej ve spreji). V jedné míse smícháme všechny sypké suroviny na těsto a důkladně promícháme. V druhé míse vyšleháme vejce s cukrem do pěny. Do pěny poté zašleháme olej a postupně vmícháme také sypkou směs z první mísy a mléko. Spojíme v hladké těsto, které vlijeme do báboviček. Pečeme na 160 °C po dobu 18-20 minut. Před vyklopením otestujeme špejlí, zda jsou bábovky propečené. V hrnci ohřejeme smetanu a rozpustíme v ní čokoládu. Poté vmícháme máslo a necháme lehce zchladnout. Čokoládovou polevou polijeme bábovičky a dozdobíme sušeným ovoce a květy.

Náš tip:
Množství surovin v receptu odpovídá polovině běžné bábovky. Pokud zdvojnásobíme množství všech surovin, můžeme upéct jednu velkou bábovku. Pozor však na dobu pečení, bude delší.

Sladké lívance z haluškového těsta
Suroviny:
Halušky Labeta
Kypřicí prášek Labeta
4 vejce
345 ml vody
ovoce a džem na ozdobu

Postup:
Směs na halušky smícháme s kypřicím práškem, vejci a mlékem. Vymícháme hladké těsto. Na pánvi rozpálíme olej. Těsto nabíráme lžící, vkládáme do rozpáleného oleje a mírně rozetřeme do velikosti lívance. Opékáme z obou stran dozlatova.

Zdroj a foto:  www.labeta.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *