Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Ze života

Zvládli byste přijímačky na střední školu?

Přijímačky na střední školy jsou prakticky za dveřmi. Deváťáci i některé děti z 5. a 7. tříd začínají být nervózní, na začátku dubna budou rozhodovat o svém dalším osudu. Ale jak jste na tom vy, zvládli byste přijímačky? Schválně, zvládnete test lépe vy nebo vaše ratolest?

Asi 100 tisíc dětí letos opustí 9. ročník základní školy. Další desítky tisíc budou zkoušet osmiletá a šestiletá gymnázia. Dětí je letos opravdu hodně, na těch nejžádanějších školách a oborech se dostane třeba jen na každého desátého.

Jak by ale v přijímačkách obstáli rodiče? Vyzkoušejte si to s námi! ve spolupráci s webem www.skolasnadhledem.cz nabízíme možnost zdarma vyzkoušet konkrétní opakovací cvičení k přijímačkám. Stačí na web do vyhledávacího pole zadat tento kód: 671035 nebo 671059 a pustit se do díla. Tak schválně, kdo bude úspěšnější?

Jak svému dítěti co nejvíce pomoci? Hlavně jej nestresujte! Stres je spolehlivý zabiják, který dokáže potlačit všechny nabyté vědomosti. Svého syna či dcerku tak hlavně uklidněte, věnujte se mu a v klidu mu opakujte, že se nic zásadního neděje a když to nevyjde, tak se svět nezboří.

Chcete šance na přijetí zvýšit? Tady je pár tipů, jak na to:
1. Základem je samozřejmě škola. Řada učitelů žákům cíleně s přípravami na přijímačky pomáhá, připravuje speciální zkušební programy, využívá hybridní výuku a specializované vzdělávací portály, jako je třeba Škola s nadhledem.

2. Doučování. Doučování zaměřené přímo na přijímačky je určitě skvělou volbou. Individuální výuka nebo programy v malých skupinách se zaměřují na procvičování typově podobných testů a vysvětlování látky pro přijímačky. Nevýhodou takových kurzů je poměrně vysoká cena, nemůže si jí dovolit každý.

3. Vzdělávací portály. Např. web www.skolasnadhledem.cz nabízí až 6000 různých cvičení, kde si každý může vyzkoušet, jak na tom v daném předmětu je. „Právě v době před přijímačkami návštěvnost portálu výrazně roste, Škola s nadhledem nabízí možnost procvičování většiny školních předmětů v různých stupních obtížnosti včetně rychlého vyhodnocení a různých interaktivních prvků,“ vysvětluje lektorka českého jazyka Gabriela Nováková.

4. Zkoušky nanečisto. Řada středních škol organizuje možnost vyzkoušet si přijímačky nanečisto. Děti si vyzkouší, jak přijímačky probíhají, zažijí na vlastní kůži náročné podmínky testů a v den D budou vědět, do čeho jdou.

Foto: archiv

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *