Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Jídlo a pití

Konec připálených hrnců, zkuste už hotovou jíšku

Umět připravit poctivou jíšku z tuku a mouky je naprostý základ dovedností české kuchařky. Recept na klasickou jíšku v poměru 1:1 se může zdát jednoduchý, ale sami víme, že příprava jíšky zapříčinila už nespočet připálených hrnců. Pokud nechcete nic riskovat, ale přesto mít omáčku tak akorát hustou, sáhněte po již hotové jíšce. Chuťový rozdíl nepoznáte a můžete vybírat z tmavé i světlé jíšky.

Jíšky od Vitany můžete mít neustále po ruce pro dochucení vašich oblíbených polévek, omáček, ale i masových šťáv. Mají jednoduché a praktické otvírání se sypátkem pro snadné dohuštění dle potřeb pokrmu a vaší chuti. Jsou snadno rozpustné ve vodě a nevytváří hrudky. Ať už potřebujete zahustit menší či větší objem tekutiny, předpřipravená jíška vám bude rychlým pomocníkem. Na perfektní zahuštění 1 litru omáčky vám postačí 5 polévkových lžic jíšky vašeho výběru.

Hovězí kostky na pepři
Suroviny na 5 porcí:
Hovězí kostky 600 g
Tuk 60 g
Cibule 2 ks
Sůl dle chuti
Pepř drcený dle chuti
Voda 600 ml
Mouka hladká 50 g
Tmavá jíška Vitana

Postup:
Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme do zlatova na tuku. Do základu přidáme nakrájené maso, osolíme ho a za stálého míchání osmahneme. Okořeníme pepřem, mírně podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme zhruba půl hodiny do změknutí. Během dušení občas zamícháme a podle potřeby podléváme malým množstvím uvařené vody. Zahustíme tmavou jíškou dle potřeby na středně hustou omáčku, dobře rozmícháme a za občasného promíchání omáčku zvolna dovaříme. Podáváme s houskovým knedlíkem, těstovinami či šťouchaným bramborem.

Tip: Jíška tmavá/světlá
Tradiční jíška od Vitany je nově v papírové krabičce se sypátkem pro dávkování dle vaší chuti. Jíška ve světlé či tmavé variantě bude vašim pomocníkem při vaření oblíbených omáček nebo masových šťáv. Doporučená cena: 39, 90 Kč

Zdroj a foto: Vitana

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *