Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Cestování

Prodloužený víkend v Barceloně – letecky s batohem

Cestování není jen o týdenních pobytech u moře, ale také o poznávání světa. Už jste se někam vydali pouze s batohem a na pár dní? Pokud ne, můžeme Vám to víc než doporučit! Kromě odpočinku od každodenního stereotypu poznáte kousek světa – a to se rozhodně vyplatí.

Přemýšleli jste někdy o tom, že byste se rádi podívali do zahraničí, ale neumožňuje Vám to čas nebo finance? Nemusíte zoufat! Do zahraničí se dá podívat i za levno a nemusíte si kvůli tomu brát dovolenou na celý týden! V tomto článku Vám ukážeme, že i Vy si můžete udělat výlet do zahraničí, konkrétně třeba do Barcelony.

Zvolte letadlo
Nejspíš Vás nepřekvapí, že nejlepší variantou dopravy, kterou lze zvolit na dovolenou, je právě letadlo. Dopraví Vás do cílové destinace v mnohem kratším intervalu, než by tomu bylo u jiných dopravních prostředků. A co víc – mnohem levněji! Tato informace může být pro mnoho lidí poměrně překvapivá, vzhledem k tomu, na jaké ceny letenek jsou zvyklí. Ale můžete si být jisti, že se dají sehnat i levné letenky!

Existuje mnoho společností, které nabízí letenky za opravdu výhodnou cenu. Pokud se ptáte, jaký je v tom háček, tak Vás můžeme ujistit, že vůbec žádný. Nízkonákladové společnosti prodávají letenky za nižší cenu, ale přesto nároky na personál a letadla jsou úplně stejné jako u jiných světových dopravců. Vaše cesta tedy bude stejně bezpečná a příjemná i pokud si koupíte tuto levnější variantu letenky.

Jaké vybrat zavazadlo?
Pokud už máte koupené letenky a vybraný termín cesty, nezbývá než si zabalit věci. Ale do čeho? Na víkendovou cestu se nevyplatí táhnout s sebou kufr plný věcí, které stejně za dobu pobytu nestihnete využít. Zkuste si místo kufru sbalit pouze batoh! Možná si říkáte, že přeci není možné si veškeré potřebné věci sbalit jen do batohu, ale opak je pravdou! 

Obrovskou výhodou minimalistického balení je to, že díky omezenému místu si zabalíte opravdu jen ty důležité věci. Mimo to je batoh mnohem flexibilnější z hlediska přepravy. Můžete ho mít u sebe na palubě a nedávat ho do zavazadlového prostoru, jako je tomu u kufrů. Občas se i stane, že se kufr zatoulá a nedorazí tam, kam má. Toho se s batohem na palubě bát rozhodně nemusíte.

Jak se minimalisticky sbalit?
Klíčem k úspěchu je bezesporu vhodný batoh. Je lepší volit měkký materiál batohu, protože v něm využijete doslova každé volné místo a všechny kapsičky, které jsou k dispozici. V přemýšlení nad tím, co všechno budete potřebovat, Vám pomůže seznam. Jednoduše si vezmete tužku a papír a napíšete si seznam všech důležitých věcí, o kterých na 100% víte, že je budete potřebovat. Věci, které “se možná budou hodit”, nechte doma. Tím si ušetříte spoustu prostoru.

Už jste slyšeli o metodě rolování? Při balení věcí do batohu, chceme všechno “nacpat” do batohu co nejlépe. V tom může pomoci rolovací metoda. Jednoduše srolujete oblečení do nejmenší možné velikosti. Tím vyženete nepotřebný vzduch a ušetříte tak cenné místo.

Pokud letíte letadlem, musíte zapomenout na to, že si budete brát na palubu lahvičky s tekutinami, které přesahují objem 100ml. Toto platí bohužel jak na kosmetiku, tak na nápoje. Co se týče kosmetiky, jednoduše ji můžete přelít z normálních lahví do těch cestovních. Ostatně tím také ušetříte spoustu místa. V případě pití doporučujeme vzít si s sebou skládací cestovní láhev, kterou můžete naplnit vodou těsně před nástupem do letadla, jakmile projdete všemi nutnými kontrolami.

Co je zajímavého v Barceloně?
Pokud se rozhodnete vydat se do Španělska na svůj prodloužený víkendový pobyt, nejspíš Vás bude zajímat, co vidět v Barceloně. Pokud máte rádi ruch velkoměsta nebo chcete prostě jen nasát atmosféru Barcelony, můžete se vydat na nejrušnější ulici, kterou je La Rambla. Je dlouhá 1,2 km a žije to tam jak ve dne, tak v noci. Za návštěvu stojí také pláž Barceloneta, která byla oceněna jako nejlepší městská pláž na světě! Pláž je písková a lemovaná je různými bary a restauracemi. Je tedy více než ideální ke koupání. Barcelona se může chlubit tím, že je zde k vidění mnoho památek a dalších zajímavých míst. Pokud máte na procestování tohoto krásného města omezený čas, je dobré podívat se na seznam krásných míst, co vidět v Barceloně a sepsat si, která místa rozhodně chcete vidět naživo.

Foto: archiv krauzovinacestach.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *