Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Jídlo a pitíZábava

Jak to bylo, šéfe? Čínu Češi milují. Jenže provedení, v jakém byla servírována v minulosti? Pojďme se ji naučit od profíka. S šéfem v zádech

Šéf je zpět. S pořadem, během kterého navštíví osm skvělých restaurací a zavzpomíná na to nejlepší, co se odehrálo během natáčení pořadu Ano, šéfe!. Poznejte osm skvělých kuchyní, osm perfektních kuchařů a spoustu triků, které vám usnadní přípravu večeře či slavnostního oběda. Osvojte si pohled Zdeňka Pohlreicha na efektivní vaření. Pátý díl už 25. listopadu ve 23.55 na Primě.

„Zdravím vás z Hostivice, kde se svým dlouholetým kamarádem a skvělým kuchařem předvedeme, jak se dělá výborná čína v Česku. A taky mrkneme na to, jak se dařilo kuchařům v minulých řadách Ano, šéfe!,“ uvádí další díl pořadu Zdeněk. Tak pojďme na to…

V restauraci, kterou se v minulosti majitel snažil se Zdeňkovou pomocí zachránit, se objeví vědma, která bude hledat negativní energie. Taky špatnou vodu, lidské konstelace. „Tady točíte pátý díl Rumburaka, nebo co je to tady?“ vzchopí se Zdeněk ke vtipné poznámce, protože jinak je vidět, že mu došla slova. Jak se Zdeňkovi s čarodějnicí pracovalo?

Pojďme do současnosti, čarovat se nebude. Vladimír Suchý byl totiž prvním, koho na praxi viděl Zdeněk v kuchyni. „Stál tam, krájel mrkev, a dnes? Je z něj žijící legenda. Vařil ve Vodičkově ulici v čínské restauraci, kam se dělaly dlouhé rezervace. Fakt to bylo skvělé místo.“ Restaurace se otevřela v roce 1958, pak v roce 1962 skončili Číňané s jejím provozováním a převzali ji Češi. Podle receptur původních kuchařů. Tak pojďme ochutnat. „A krásné na tom bylo i to, že tahle restaurace byla v ročence The New York Times,“ dodává Vladimír.

Co se v tomto díle diváci naučí? Černé vejce v soudobém provedení koagulací, čínskou polévku, maso na vývaru neboli švej-ču-žou a k němu kantonskou rýži, jako dezert pak ananas v karamelu.

„Čínská kuchyně je o sádle,“ tvrdí Vladimír. „Důležité je, aby maso se blanšírovalo přímo v sádle, jinak nebude mít tu správnou chuť.“

Co ale musel Zdeněk prožít? Svůj obrázek na zdi v kuchyni i jeho rituální upálení, když se kuchař vytočil. Také se potkal s mnoha drzouny, kteří si řekli o peníze za jídlo, které připravili, a nebylo k jídlu. „Ona vás ta sranda brzy přejde,“ prorokoval nad připravenou oblohou Zdeněk. „Vy jste ta nejhorší kombinace kuchařů, jakou si majitel restaurace může přát. Moc to neumíte, a ještě na to ser…“

Dívejte se, inspirujte se a bavte se!

Přidejte se mezi milovníky skvělých gastronomických zážitků. Premiérově vždy v pátek večer.

Foto: archiv Prima

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *